Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu anunță reducerea impozitării pentru românii cu venituri minime. Ce se întâmplă cu creșterea salariului minim pe economie

Marcel Ciolacu anunță reducerea impozitării pentru românii cu venituri minime. Ce se întâmplă cu creșterea salariului minim pe economie

Marcel Ciolacu anunță reducerea impozitării pentru românii cu venituri minime. Ce se întâmplă cu creșterea salariului minim pe economie

Într-o conferință de presă recentă la Constanța, premierul Marcel Ciolacu a anunțat o inițiativă importantă: reducerea impozitării pentru românii cu venituri minime, în special cei plătiți cu salariul minim pe economie. Această propunere vine ca o măsură menită să sprijine categoriile vulnerabile și să echilibreze distribuția veniturilor în societatea românească.

Marcel Ciolacu a subliniat că această propunere va fi discutată și evaluată cu atenție în urma unei ședințe planificate pentru săptămâna viitoare. La această întâlnire vor participa partenerii sociali, sindicatele și patronatele. Scopul este de a analiza posibilitățile și impactul unei eventuale reduceri a impozitării pentru cei cu venituri mici, care reprezintă o parte semnificativă a populației.

Marcel Ciolacu anunță reducerea impozitării pentru românii cu venituri minime

Premierul a subliniat importanța unei evaluări riguroase a execuției bugetare pentru al doilea trimestru înainte de a lua o astfel de decizie. Este crucial ca această măsură să fie luată în mod responsabil și sustenabil, având în vedere implicațiile pe termen lung asupra bugetului și economiei naționale.

În contextul discuției despre reducerea impozitării pentru veniturile minime, premierul a adus în atenție și creșterea salariului minim la 3.700 de lei. El a evidențiat importanța de a lua în considerare deducerile pentru cei cu venituri mici în paralel cu majorarea salariului minim. De asemenea, a menționat că există dorința de a diferenția majorarea salariului minim pe ramuri, o practică deja aplicată în alte țări europene precum Germania.

Marcel Ciolacu a subliniat că decizia finală privind reducerea impozitării va fi luată în funcție de cifrele disponibile la închiderea celui de-al doilea trimestru și după consultări extinse cu partenerii sociali. A evitat adoptarea unor decizii emoționale, preferând să se bazeze pe date clare și argumente solide. De asemenea, a menționat că este dispus să evite politicile adoptate în anii electorali, prioritară fiind implementarea unor măsuri corecte și sustenabile.

„După şedinţa de guvern, voi extinde cu toţi miniştrii şi cu autorităţile care au în implemnetare proiecte prin PNRR, cât şi de îndeplinit jaloane, urmând ca săptămâna viitoare să avem o şedinţă cu partenerii sociali, atât cu patronatele cât şi cu sindicatele, unde avem mai multe lucruri de stabilit, inclusiv de discutat posibilităţile de reducere a impozitării celor cu veniturile cele mai mici, cei plătiţi cu salariul minim pe economie”, a spus Marcel Ciolacu.

„Cred că o astfel de decizie şi-o poate asuma Guvernul României şi orice guvern după ce avem execuţia pe al doilea trimestru, cum este şi normal. Până atunci, începem discuţiile cu partenerii sociali şi în funcţie de cifrele pe care le vom avea la închiderea celui de-al doilea trimestru, atunci vom vedea măsurile pe care le putem lua în această situaţie. În Germania, anul trecut a crescut de vreo trei ori salariul minim, fiindcă, la fel, este bază de plecare”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ce se întâmplă cu creșterea salariului minim pe economie

În ceea ce privește creșterea salariului minim la 3.700 de lei, premierul a subliniat necesitatea unei abordări echilibrate și transparente. A menționat că propunerile pentru stabilirea salariului minim trebuie să fie susținute de date și analize relevante, iar deciziile să fie luate în conformitate cu nevoile economiei și ale societății.

„Întotdeauna, în an electoral, guvernele au luat decizii emoționale. Eu voi evita acest lucru, iar dacă vom lua o astfel de decizie, va fi pe baza unor date clare. Domnul comisar Nicolas Schmidt a propus salariu egal pentru muncă egală, în funcție de niște parametri. Patronatele din România au cerut să fie diferențe în funcție de ramuri, pentru că, după cum știți, în construcții avem salariul minim de 4.500 de lei”.

Astfel, propunerea de reducere a impozitării pentru românii cu venituri minime reflectă preocuparea guvernului pentru protejarea categoriilor vulnerabile și asigurarea unei distribuții echitabile a veniturilor. Cu o abordare responsabilă și consultări extinse, aceste măsuri pot contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru o mare parte a populației.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: