Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu, decizie în legătură cu păcănelele: «Nu au ce căuta în fiecare bar, în fiecare comună»

Marcel Ciolacu, decizie în legătură cu păcănelele: «Nu au ce căuta în fiecare bar, în fiecare comună»

pacanele

Premierul Marcel Ciolacu declară război total jocurilor de noroc! Duminică seara, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că activitățile de jocuri de noroc nu vor mai fi permise în zonele rurale. Potrivit premierului, acestea ar urma să fie organizate în afara orașelor. Cum a explicat premierul această decizie.

Jocurile de noroc urmează să fie interzise în zonele rurale

Deși oficial există 100.000 de persoane dependente de jocurile de noroc în România, în realitate, nu se cunoaște cu exactitate câți români sunt afectați de această problemă. Numărul lor ar putea varia de la sute de mii la aproximativ un milion.

Cu toate acestea, acești dependenți trec adesea neobservați de către stat și sunt ademeniți să-și încerce norocul la orice colț de stradă, cheltuind banii pe care nu-i au. Aceasta duce la adevărate tragedii umane, cu destine distruse, familii dezintegrate și chiar cazuri de sinucidere. Conștient fiind de această problemă, Marcel Ciolacu a luat o decizie radicală. Conform premierului, jocurile de noroc nu vor mai fi permise în zonele rurale.

„În primul rând, păcănelele în zona rurală nu au ce căuta. Nu ai ce căuta cu păcănele în fiecare bar, în fiecare comună, în fiecare sat, de acolo trebuie să dispară primele. Cumva, credeţi, că banii, dacă oamenii nu-i cheltuie la păcănele, nu consumă alte lucruri care se întorc prin impozite şi taxe?

Eu trebuie să încurajez oamenii să-i dea la păcănele? Nu, oamenii au grijă de familiile lor, îşi cumpără alimente, ce le trebuie în casă.

Ei, în loc să-şi schimbe televizorul, să-şi cumpere alimente, să-şi hrănească copiii, se îmbătau şi mergeau la păcănele în sat şi se duceau acasă şi spuneau că au pierdut toţi banii.

(…) Din comunităţile rurale trebuie scoase rapid şi, pe urmă, într-o perioadă de timp, organizate, ca în toate statele civilizate, în afara oraşelor, unde există fiscalitate, pot fi controlate şi cu asta s-a încheiat”, a explicat Marcel Ciolacu.

Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN), instituția guvernamentală responsabilă pentru reglementarea și autorizarea industriei jocurilor de noroc, a înregistrat un număr de 12.000 de locații de pariere sportivă, săli de bingo, cazinouri și loterii.

Fenomenul jocurilor de noroc a luat amploare în România

În mediul online, pasionații de jocuri de noroc sunt și mai numerosi. Conform datelor furnizate de asociațiile din domeniu, există aproape 400.000 de conturi active pe internet.

În ultimul deceniu, fenomenul jocurilor de noroc a cunoscut o creștere semnificativă în România. Cu zece ani în urmă, numărul sălilor de jocuri de noroc era de 8.000, iar aplicațiile de pariere online nu existau, conform datelor furnizate de ONJN din 2012.

La sfârșitul toamnei anului precedent, un grup format din 79 de parlamentari, reprezentând diverse partide politice, a prezentat un proiect de lege care viza interzicerea publicității pentru jocurile de noroc pe platformele online și la televizor. Cu toate acestea, reclamele la jocurile d de noroc pot fi văzute cu ușurință peste tot în România, fie că vorbim despre mediul online, sau despre realitatea imediată. Străzile Capitalei sunt pline de reclame la sălile de pariuri, unele dintre ele afișate chiar în mod ostentativ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: