Redactia.ro
Home » Homepage » Marcel Vela, declarație șocantă: Dacă cineva nu are mască şi strănută poate avea dosar penal

Marcel Vela, declarație șocantă: Dacă cineva nu are mască şi strănută poate avea dosar penal

Vela

Ministrul Internelor Marcel Vela a anunțat, într-un interviu pe YouTube, că o persoană care intră la metrou fără mască și strănută s-ar putea alege cu dosar penal.

Oficialul a vorbit și despre amenzile pe care autoritățile le vor aplica cetățenilor după data de 15 mai, când România va ieși din starea de urgență și va intra în stare de alertă.

„La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112, dacă cineva nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știinta. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască”, susține Marcel Vela.

„Deocamdata, discuția a fost doar de metrou, nu am avut o discuție ți cu transportul public în comun. Ține de autoritațile locale. Probabil vom gasi soluții. Încercăm să evaluăm, nu trebuie să militarizăm toată țara pe ideea că oamenii sunt de rea credință. Cred ca se vor liniști când vor vedea că până săptămâna viitoare vom avea și măsuri coercitive foarte transparente”, a mai spus Vela.

Cum își explică Marcel Vela declarația

Ministul de Interne, Marcel Vela spune că o declarație controversată făcută aseară a fost preluată trunchiat: „Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal”. El spune că se referea strict la cazul în care o persoană infectată își dă jos masca și strănută, contribuind astfel la răspândirea bolilor.

„Site-ul care a preluat declarația mea a trunchiat-o într-un mod incorect, de pe acel site au luat și televiziunile declarația. Eu vă citesc întrebarea, ca să vă dați seama despre ce era vorba: ‘dacă vedem pe cineva lângă noi, în metrou, fără mască și strănutând, poate face o glumă proastă sau poate fi infectat’. Deci era vorba de unul fără mască, infectat. ‘Ce facem în acel moment?’.

Discutând mai devreme că la gurile de metrou se vor verifica toți pasagerii și toți cei care intră acolo trebuie să aibă mască, în vagon, unul dintre indivizii care vrea să facă acest rău își dă jos masca și e și infectat. Și eu răspund: ‘În momentul acela sunați la 112. La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Putem suna la 112 instant, adică omul și-a dat masca intenționat.

Respectivul, dacă nu are mască și strănută poate avea dosar și – după virgulă nu a mai citit – virgulă, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zonal penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință’”, a spus Marcel Vela la Digi24.

Ce lucruri se vor schimba după 15 mai

În cadrul aceluiași interviu, Marcel Vela a vorbit și despre lucrurile care se vor schimba după data de 15 mai. Cum ar fi deschiderea saloanelor de înfrumusețare, cosmetică, frizeriile sau cabinetele stomatologice.

„În primul rând vor fi permise unele lucruri care până acum nu erau permise, în sensul în care pot funcționa de exemplu saloanele de înfrumusețare, cosmetică, frizeriile, se pot deschide cabinetele stomatologice. Sunt activitați care pot fi făcute după 15 mai, care până acum erau în contradicție cu ce am decis noi. Trebuie sa evaluăm cu foarte multa atenție și foarte multă celeritate ceea ce vom avea peste două săptămâni după 15 mai, în așa fel încât să putem spune că nu au crescut cazurile noi și că lumea a fost foarte atentă”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul Internelor a precizat că decizia de introduce măsuri de relaxare din 15 mai a fost luată pentru că numărul cazurilor nu a explodat și pentru că sondajele de opinie arătau că a scăzut gradul de acceptare în rândul populației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: