Redactia.ro
Home » Știri » Ordonanța militară nr. 11. Marcel Vela a anunțat ieșirea din carantină a unui oraș din România

Ordonanța militară nr. 11. Marcel Vela a anunțat ieșirea din carantină a unui oraș din România

Ordonanța militară nr.11

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, luni seara, elaborarea Ordonanței militară nr.11, având în vedere că starea de urgență va expira pe data de 14 mai. Marcel Vela  a declarat că orașul Țăndărei va ieși din carantină. Totodată, după 15 mai va fi elaborată starea de alertă, care nu mai impune reglementări prin ordonanțe militare.

A fost anunțată Ordonanța militară 11

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat luni seara, ordonanța militară nr. 11, în condițiile în care pe 15 mai va expira starea de urgență.

Potrivit acestuia, ordonanța militară 11 prevede scoaterea de sub carantină a orașului Țăndărei din județul Ialomița, continuarea suspendării zborurilor din și către Spania până la 14 mai și la exceptarea măsurilor de carantinare și izolare a personalului maritim, fluvial, și în cazul piloților și al șoferilor de TIR.

Ordonanța militară 11 a fost publicată, luni seara, în Monitorul Oficial ceea ce înseamnă că a intrat în vigoare.

„Primul punct este legat de suspendarea zborurilor către Spania şi din Spania. Este continuarea suspendării, valabilă până în 14 mai inclusiv. Al doilea punct este exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare pentru personalul navigant, fluvial şi maritim, care vine din porturi sau ţări catalogate ca zone roşii sau galbene în ipoteza în care acest personal navigant nu prezintă simptome COVID-19 şi se încadrează în măsurile anterioare nu este obligat să intre în izolare.O altă decizie care a fost luat astăzi este aprobarea solicitării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a ridica măsura de carantinare pentru Ţăndărei”.

Orașul Suceava va rămâne în carantină

Marcel Vela a declarat luni seara că orașul Suceava va rămâne sub carantină totală, chiar dacă primarul Ion Lungu a cerut scoaterea acestei măsuri.

Referitor la măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare în data de 15 mai, Nleu Tătaru a precizat că românii vor putea circula în localități fără declarație pe proprie răspundere, iar pentru deplasarea în afara localității este necesară dovada unui motiv întemeiat.

Declaraţia pentru ieşire din localitate ne-am gândit ca deocamdată să fie verbală, putând dovedi şi cu ceva, un act de proprietate. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat, dăm adresa unde mergem şi atunci se poate verifica„.

În cazul în care în următoarea perioadă cazurile vor scădea, autoritățile vor implementa și alte măsuri de relaxare a restricțiilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: