Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă localitate în carantină. Ce nu au voie să facă locuitorii din Suceava și Țăndărei

Ce înseamnă localitate în carantină. Ce nu au voie să facă locuitorii din Suceava și Țăndărei

Ce înseamnă localitate în carantină. Ce nu au voie să facă locuitorii din Suceava și Țăndărei

Orașul Suceava este în carantină totală. Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela a dispus intrarea în caratină a orașului, dar și a altor opt comune din apropiere. Este vorba despre localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

Astfel, măsurile luate de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului sunt: anularea tuturor zborurilor, dar și a transportului în comun, fiind interzisă și deplasarea în interiorul orașului.

Măsura a fost luată după ce în Suceava au fost descoperite 593 de îmbolnăviri cu coronavirus, dintre cele 2.109 cazuri existente la momentul respectiv în România. Acest bilanț a fost comunicat de Raed Arafat, relatează Radio România Liberă.

Ce înseamnă carantina în Suceava – Ordonanța militară nr.6

Art.1 – Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea,Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Art.2 – Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.

Art.3 – În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Art.4 – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane, nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în zona carantinată decât dacă sunt respectate dispozițiile art. 3.
În zona de protecție nu au voie să circule între localități persoanele care fac parte din alte categorii socio-profesionale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: