Redactia.ro
Home » Sport » Maria Şarapova şi-a anunţat retragerea. Mesajul rusoaicei

Maria Şarapova şi-a anunţat retragerea. Mesajul rusoaicei

Maria Şarapova

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională la vârsta de 32 de ani. Sportiva a făcut anunțul pe contul ei de Instagram. 

„Tenisul mi-a arătat lumea şi mi-a arătat din ce am fost făcută. Este modul în care m-am testat şi cum am măsurat creşterea mea. Şi orice voi alege pentru următorul meu capitol, următorul meu munte, voi continua să împing, să urc, să cresc. Tenisului îi spun la revedere”, a scris ea pe Instagram.

Maria Şarapova nu a prins lista sportivelor direct acceptate pe tabloul principal la ediţia 2020 a turneului de la Melbourne, însă datorită titlului câştigat la Australian Open în 2008, a primit un wildcard. Numeroase voci din tenis au acuzat însă numărul ridicat de wildcard-uri primite de Şarapova începând cu 2017, spunând că, astfel, este încurajată o trişoare, care, automat, are nişte beneficii nemeritate de care nu se bucură sportive de top care au absentat din cauza accidentărilor.

Simona Halep ar putea redeveni lider mondial! Clasamentul WTA

Şarapova a jucat doar două turnee în 2020, fiind învinsă la primul meci la Brisbane şi Australian Open, de Jennifer Brady şi Donna Vekici. Din cauza unei accidentări suferite la umăr, Şarapova a evoluat puţin în 2019, ultima dată la US Open, inainte de a pierde în primul tur la Brisbane şi la Australian Open, în acest an, coborând pe locul 373 mondial.

Şarapova are în palmares cinci titluri de grand slam, două la French Open, 2012 şi 2014, ultimul după o finală cu Simona Halep, şi câte unul la Australian Open, în 2008, Wimbledon, în 2004 şi US Open, în 2006, potriviti Digi Sport.

În cariera ei, fostul număr 1 mondial a cucerit 36 de trofee de simplu şi a mai jucat 23 de finale, câştigând premii de peste 38 de milioane de dolari din tenis. Ea este campioană în FedCup cu echipa Rusiei, în 2008 şi medaliată cu argint la JO de la Londra, în 2012.

Cariera ei a intrat pe o pantă descendentă după ce a fost suspendată 15 luni pentru folosirea substaţei interzise meldonium, în februarie 2016, după Australian Open.

Etichete: