Redactia.ro
Home » Știri » Marii absenți de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al Marii Britanii. Surpriză de proporții

Marii absenți de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al Marii Britanii. Surpriză de proporții

Marii absenți de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al Marii Britanii. Surpriză de proporții

Iată cine vor fi marii absenți de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al Marii Britanii, care va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023.

Marii absenți de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al Marii Britanii. Surpriză de proporții

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023, la Westminster Abbey. Regina consoartă Camilla va fi alături de Rege şi va fi, de asemenea, încoronată în cadrul ceremoniei istorice, relatează BBC

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al Marii Britanii va fi una de amploare. Respectând numeroase tradiţii şi ritualuri, regele britanic va fi uns ca suveran şi îi va fi pusă pe cap o coroană. Dar evenimentul vine și cu o serie de schimbări, printre care: va dura mai puțin, 90 de minute, jumătate din cât a durat ceremonia de încoronare a mamei Regelui Charles al III-lea, Regina Elisabeta a II-a, textele vor fi citite, în premieră, şi în celelalte limbi ale Regatului Unit, iar invitaţii prezenţi în catedrala Westminster, dar şi telespectatorii, vor fi îndemnaţi să jure credinţă Regelui Charles al III-lea. Și nu doar atât.

„Diferența majoră pe care o vom vedea între încoronarea Elisabetei a II-a și încoronarea lui Charles al III-lea este că Regina, Camilla, va fi încoronată alături de Charles. Ultima încoronare (dublă – n.red.) a avut loc în 1937”, a declarat Kate Williams, istoric.

S-a anunțat, totodată, și cine participă la eveniment, dar și cine nu a fost invitat. Se pare că marii absenți ai acestui eveniment de proporții vor fi Meghan Markle, soţia prinţului Harry, care va rămâne în California împreună cu cei doi copii ai lor, Lilibet şi Archie. Băiețelul va împlini patru ani chiar în ziua încoronării.

Pe lista celor care nu au fost invitați se numără, printre alții, și Sarah Ferguson. Aceasta este chiar fosta cumnată a Regelui Charles al III-lea, fiind fosta soţie a prinţului Andrew, fratele regelui, care încă locuieşte cu acesta la Windsor deși s-au separat.

Primele imagini cu hainele pe care Regele Charles al III-lea le va îmbrăca la încoronare

Regele Charles se pregăteşte de încoronarea sa şi primele imagini cu hainele pe care le va purta în această zi specială au fost făcute publice. Acestea sunt aceleaşi haine pe care le-a purtat şi mama sa, Regina Elisabeta a II-a, cu ocazia încoronării sale din 1953.

Potrivit Colecţiei Regale Britanice, monarhul va îmbrăca o tunică lucrată cu fir de aur şi brodată cu acelaşi material valoros. Peste aceasta, el va purta Mantia Imperială, creată pentru Regele George al patrulea în 1821. Aceste piese de îmbrăcăminte sunt simboluri importante ale istoriei şi tradiţiei regale britanice şi reprezintă o parte importantă a ceremoniei de încoronare. Continuarea o puteți citi aici.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: