Redactia.ro
Home » Știri » Marius Caleap, un exemplu de așa „DA”. El este jandarmul care salvează vieți cu propriul sânge: „Acest gest mic pentru noi înseamnă o șansă la viață pentru alții”

Marius Caleap, un exemplu de așa „DA”. El este jandarmul care salvează vieți cu propriul sânge: „Acest gest mic pentru noi înseamnă o șansă la viață pentru alții”

Marius Caleap, un exemplu de așa „DA”. El este jandarmul care salvează vieți cu propriul sânge: „Acest gest mic pentru noi înseamnă o șansă la viață pentru alții”. Povestea emoționantă a unui jandarm, care donează sânge din anul 2003.

Marius Caleap, un exemplu de așa „DA”

Povestea lui Marius Caleap a devenit virală pe internet, după ce reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău au făcut-o publică. Acesta salvează vieți cu propriul sânge. Încă din anul 2003, omul legii donează sânge pentru că își dorește să-și ajute aproapele. Maiorul Marius Caleap a mărturisit că donează sânge de la vârsta de 18 ani. „Carnetul donatorului de sânge mi-a fost oferit în 2008, când am donat pentru prima dată în Bacău. Am donat şi înainte de 2008, donez din 2003”, a spus Marius Cleap.

Anul acesta, el a trecut borna de 50 de donări de sânge, iar colegii şi familia sunt mândri de devotamentul lui. Povestea lui a fost făcută publică, după ce mai mulți jandarmi au mers să doneze sânge. Printre ei, se afla și Marius. Mulți au fost cei care l-au felicitat pentru bunătatea și curajul de care dă dovadă, dar și pentru faptul că mereu se gândește la cei din jurul lui. „Este atât de plăcut să vezi că tot mai mulți colegi se mobilizează și se implică activ la susținerea persoanelor aflate în dificultate, iar întâmplător, unii dintre noi știm ce înseamnă să ai nevoie de sânge și să nu primești, iar acest gest mic pentru noi poate însemna o șansă la viață pentru ceilalți.”, a mai spus jandarmul, conform postării de pe Facebook.

Ce au transmis superiorii lui

„Mai mulți jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean” Stefan cel Mare” Bacău au donat sânge în cadrul campaniei naționale „Donează sânge! Salvează o viață!” demarată de Jandarmeria Română în colaborare cu Patriarhia Română. Peste 15 litri de sânge este cantitatea donată de jandarmi la Centrul de Transfuzii Bacău, la care se adaugă o cantitate similară donată în mod frecvent de colegii noștri, donatori onorifici.
Pentru colegul nostru, domnul maior Marius Caleap prezența la Centrul de Transfuzii nu reprezintă ceva ieșit din comun. El este la a 50 donare de sange începând din anul 2005 și nu are de gând să se oprească aici, conștient fiind de importanta acestui gest benevol.Marius nu reprezintă un exemplu singular de implicare voluntară, iar la fel că el sunt mulți alți colegi care se pot mândri cu carnet de donator.
„Este atât de plăcut să vezi că tot mai mulți colegi se mobilizează și se implică activ la susținerea persoanelor aflate în dificultate, iar întâmplător, unii dintre noi știm ce înseamnă să ai nevoie de sânge și să nu primești, iar acest gest mic pentru noi poate însemna o șansă la viață pentru ceilalți.”, ne-a precizat maiorul Marius Caleap .
„Jandarmii băcăuani și-au propus să doneze cât mai mult sânge pentru completarea rezervelor naționale. Înțelegând că acest suport este vital tratamentului persoanelor grav bolnave, pentru care fiecare picătură de sânge este egală cu viața.
Misiunea noastră de zi cu zi presupune să ajutăm oamenii și îmi exprim recunoștința pentru participarea benevolă a colegilor mei în cadrul Campaniei de donare a sângelui. Este un gest omenesc și voluntar, dincolo de natura serviciului prin care venim zilnic în sprijinul oamenilor, iar pentru mulți dintre colegii mei, a devenit parte din stilul de viaţă. Ce poate fi mai plăcut, când știi că undeva ai salvat o viață. Mulțumim colegilor și vă îndemnăm pe toți să vă alăturați acestui gest frumos”, a precizat inspectorul șef, colonel Adrian Babiș.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: