Redactia.ro
Home » Știri » Marș în București, în memoria victimelor care au murit la Revoluție. Iohannis: „Sunt primul președinte care nu a fost comunist”

Marș în București, în memoria victimelor care au murit la Revoluție. Iohannis: „Sunt primul președinte care nu a fost comunist”

Marș în București, în memoria victimelor care au murit la Revoluție. Iohannis:Sunt primul președinte care nu a fost comunist

Marș în București, în memoria victimelor care au murit la Revoluție. Iohannis:Sunt primul președinte care nu a fost comunist. Timp de 30 de ani, justiția nu a reușit să facă lumină și să descopere cine este responsabil pentru sângele vărsat pentru ca România să iasă de sub teroarea comunismului, informează Digi24.

Marș în București, în memoria victimelor care au murit la Revoluție. Iohannis:Sunt primul președinte care nu a fost comunist

În memoria celor de mai bine de o mie victime care au murit la Revoluție, mai multe organizații nonguvernamentale, cu sprijinul Guvernului, duminică au organizat un marș la care au participat bucureștenii care vor să aducă un omagiul eroilor din 1989.

De asemenea, a participat și președeintele țării, Klaus Iohannis care a spus în timpul marșului că este singurul președinte care nu a fost comunist, acesta fiind motivul pentru care a ales să participe la eveniment.

„În ’89 și-au dat jerfa pe aceste străzi”, i-a spus un bărbat șefului statului.

Sunt primul președinte care nu a fost comunist. Poate și asta are legătură cu ce fac”, a fost replica președintelui Iohannis.

Bărbatul i-a răspuns șefului statului: ”Acesta e cel mai important lucru. Cu siguranță și e un început foarte bun acest lucru”.

Șeful statului și prim-ministru au depus candele în memoria celor morți

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au depus, duminică seara, candele la mormântul din fața Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, miniștrii Apărării și Internelor, Nicolae Ciucp și Marcel Vela au depus și alături de președintele României lumânări.

Adrian Zuckerman a fost unul dintre cei care au dat citire, numelor eroilor morți în timpul Revoluției din 1989.

În numele meu, al președintelui Trump, al poporului american Dumnezeu să îi odihnească și să îi binecuvânteze pe eroii de la Revoluție”, a spus Adrian Zuckerman.

La marșul de comemorare a eroilor Revoluției din 1989 au participat câteva sute de persoane, acestea fiind întâmpinate de șeful statului, Klaus Iohannis și de premierul Ludovic Orban.

Pe un baner se aflau inscripționate cu mesaje scandate care amintesc de evenimentele petrecute în urma cu 30 de ani. „Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!”, „Libertate te iubim/Ori învingem ori murim!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Soldaţi, soldaţi/Pe cine apăraţi?”.

Citeste si:Gestul unui bărbat a cărui iubită s-a stins în ziua nunții lor

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: