Redactia.ro
Home » Știri » Mărturia cutremurătoare a unui român prins în iadul de la Viena. Detalii neștiute despre atacul terorist care a lovit inima Austriei

Mărturia cutremurătoare a unui român prins în iadul de la Viena. Detalii neștiute despre atacul terorist care a lovit inima Austriei

Evenimentul tragic produs la Viena, luni seară, după ce mai mulți atacatori au tras focuri de armă asupra oamenilor care se aflau în centrul capitalei Austriei, i-a determinat pe români să povestească stările prin care au trecut. 

 

Mărturia cutremurătoare a unui român

 

Mai mulți români, martori ai atacului terorist de la Viena care a șocat întreaga lume, au povestit momentele de groază prin care au trecut în ultima noapte în care Viena a ținut deschise restaurantele și localurile.

Managerul general al echipei FC Valahia Viena, Constantin Alin, a venit cu informații de ultimă oră cu privire la momentul atacului. Constantin Alin a vorbit în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport de la sport. ro despre momentele traumatizante trăite de localnici.

Românul a declarat că atacul terorist a venit într-un moment neașteptat în Viena, în contextul în care inima Austriei intră în lockdown începând de astăzi. Atacul terorist a avut loc în ultima seară în care localnicii puteau merge la restaurente și terase, înainte ca Austria să între în carantină. Mii de persoane au ieșit într-o ultimă seară în oraș înainte de lockdown, dar nimeni nu prevestea tragedia.

Managerul general al echipei FC Valahia Viena spune că el a plecat de la locul tragediei cu jumătate de oră înainte de momentul atacului terorist.

,, Aveam un coleg care lucra in zona respectiva si care ne tot trimitea permanent tot felul de poze si video si s-a instalat oarecum groaza. Toata lumea isi intreaba cunoscutii daca sunt ok. Nimeni nu se astepta, aici, in Austria si Viena comunitatea musulmana e foarte bine vazuta si foarte bine tratata. Nimeni nu s-ar fi asteptat la un asemenea atac”, a spus românul.

 

Clipe de groază în Viena

 

Românul a vorbit despre și despre un moment care a stârnit groaza printre localnici. O femeie alerga cu un copil în brațe, în timp ce era împușcată de unul dintre teroriști. Până în acest moment, nu au fost prinși toți atacatorii.

,,E groaznic si e inca sentimentul de teama, pentru ca inca nu au fost prinsi toti. Unul este inchis complet, am inteles ca armata a fost mobilizata. S-a instalat o teama. Austria poate a primit foarte usor valul asta de imigranti si deja sunt foarte multi. Ma refer la cei veniti din Siria, Afganistan etc. Marea majoritate sunt deja recalcitranti si atacul asta cred ca e un semn de alarma. Cred ca ar trebui sa fim mai selectivi, sper ca in Romania sa nu se intample asa ceva pe viitor. ”, a mai spus românul.

Tragicul eveniment i-a luat prin surprindere pe toți. ,,Repet, nimeni nu se astepta la asa ceva in Viena. Alergau pe strada si ii impuscau la intamplare”, a adăugat românul stabilit în Viena.

 

Reacția autorităților

 

Atacurile începute în centrul orașului, au continuat în alte șase zone din Viena. Mai mult, a fost închisă și o stațiie de metrou pentru intervenția poliției.

,,Zona centrala a fost sigilata de politie si am inteles ca in acest moment controleaza bloc cu bloc, scara cu scara si incearca sa identifice. In Viena tot ce inseamna sinagogi si scoli evreiesti sunt mereu sub paza. Chiar si restaurantele evreiesti au de multe ori pauza. Efectiv, restaurantele care au fost acolo s-au inchis in acel moment si toata lumea a incercat sa elibereze strazile pentru a usura misiunea politie’‘, a mai spus Constantin Alin, managerul FC Valahia Viena.

În urma atacului terorist care a avut loc noaptea trecută la Viena, patru civili și un atactor au murit, în timp ce alte 15 persoane au fost rănite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: