Redactia.ro
Home » Știri » Mărturia uneia dintre victimele accidentului care a avut loc pe „Drumul Morţii” din Buzău: ”A fost o fracțiune de secundă”

Mărturia uneia dintre victimele accidentului care a avut loc pe „Drumul Morţii” din Buzău: ”A fost o fracțiune de secundă”

GALERIE FOTO (2) Accident E85

Una dintre victimele care se aflau în autocarul ce s-a răsturnat pe drumul E 85 a făcut primele declarații. Femeia a mărturisit ce s-a întâmplat, de fapt, și care a fost motivul pentru care șoferul a tras brusc de volan.

Evenimentul neplăcut a avut loc ieri după-amiază, la ora 17:00, în dreptul localității Râmnicu Sărat din Buzău. Șoferul unui autocar care transporta mai mulți muncitori a tras brusc de volan, ducând la răsturnarea imediată a autovehiculului. Majoritatea victimelor au ajuns imediat la spital.

Mărturia uneia dintre victimele accidentului

Imediat după ce a avut loc accidentul s-a dat alarma, activându-se planul roșu de intervenție. Astfel, la fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje de descarcerare pentru a se asigura că victimele se află în afara oricărui pericol.

Câteva dintre persoanele care nu au suferit răni grave au refuzat internarea în spital și au vorbit cu reporterii ajunși la fața locului. Se pare că de vină ar fi fost o altă mașină care a oprit brusc în fața șoferului autocarului. În încercarea de a evita o coliziune frontală, bărbatul de 52 de ani a făcut ca autovehiculul pe care îl conducea să se răstoarne.

„Papucul a încetinit brusc şi el n-a observat, avea un pic de viteză. A fost o fracțiune de secundă. Ne-am răsturnat, şi de-acolo dezastru”, a susținut una dintre victime.

„A tras de volan dreapta. I s-a părut că n-avea ăla loc pe carosabil”, a completat un alt bărbat aflat în autocar.

Autocar răsturnat pe drumul E85
Autocar răsturnat pe drumul E85

Victimele accidentului, transportate la trei spital diferite

Potrivit informațiilor făcute publice de oamenii legii, 23 de persoane au fost transportate la 3 spitale din apropiere: două la Focșani, 11 la Râmnicu Sărat și 10 la Buzău. Ceilalți șapte pasageri nu au suferit răni care să îi facă pe medici să recomande internarea.

„Vorbim de 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 54 de ani. Au suferit multiple traumatisme la nivelul membrelor superioare şi inferioare, coloanei, toracelui, mandibulei”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău, după ce victimele au fost preluate de medici.

În urma accidentului, traficul rutier a fost complet blocat pe drumul european E85, iar autoritățile au făcut apel la conducătorii auto să folosească rute alternative pentru a evita zona accidentului. În paralel, polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale evenimentului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: