Redactia.ro
Home » Știri » Masca de protecție devine obligatorie în al optulea județ din România. Lista zonelor unde masca este obligatorie

Masca de protecție devine obligatorie în al optulea județ din România. Lista zonelor unde masca este obligatorie

Masca de protecție

Din cauza pandemiei de coronavirus, măștile de protecție au devenit obligatorii în mai multe orașe din România. Începând de astăzi, masca de protecție a devenit obligatorie în Timișoara.

Purtarea măștilor de protecție

Conform hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență a Timișoarei, începând de astăzi, timișorenii sunt obligați să poarte măscă de protecție. De asemenea, aceștia pot purta orice tipuri de protecție care să acopere nasul și gura.

Pe teritoriul administrativ al municipiului Timișoara se instituie obligativitatea persoanelor de a purta mască și mănuși pe mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor închise publice și private în care se desfășoară relații cu publicul”, a precizat CSU Timișioara.

Totodată, autoritățile au anunțat că vor exista trei zile în care nu se vor aplica amenzi persoanelor care nu poartă mască de protecție, pentru a le acorda timp cetățenilor să se adapteze noilor restricții.

În câte județe este obligatorie purtarea măștilor de protecție

Conducerea a șapte județe din România a decis să impună purtarea măștilor de protecție pentru a preveni răspândirea cu coronavirus.

Județul Bacău se numără printre orașele în care purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie.

Această măsură a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, în ședința extraordinară de astăzi, 6 aprilie 2020, la recomandarea secretarului de stat, Raed Arafat și va intra în vigoare din data de 7 aprilie.”, se arată scris într-un comunicat de presă.

Alte județe în care purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie sunt Hunedoara, Maramureș,Galați, Iași, Suceava și Vaslui.

Purtarea măștilor se face oriunde, în spațiile publice, în locurile în care sunt și alte persoane.

Românii care nu poartă măștile de protecție, deși sunt obligați, riscp amenzi de până la 500 de lei. Autoritățile județelor de mai sus au distribuit câte două măști per gospodărie, dar cu toate astea, cetățenii sunt rugați să respecte restricțiile impuse pentru a nu fi sancționați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: