Redactia.ro
Home » Știri » Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Măsura se aplică de astăzi!

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie

Ministrul Sănătății și ministrul Afacerilor Interne au emis ordinul comun privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc sunt exceptate.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, scrie Digi24.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise. Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă. Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.

Când scăpăm de masca de protecție

Alin Stoica, prefectul Capitalei a precizat luni că, dacă situația actuală se menține, este posibil ca rata de incidență să scadă sub 1,5 la mia de locuitori în cursul lunii mai, în București. De asemenea, acesta a spus românii ar putea renunța la masca de protecție, dacă numărul cazurilor scade. „Această măsură va fi luată abia când se va ajunge la un procent de 50-605 de persoane vaccinare din totalul populației. Dacă se menține trendul, putem spera să coborâm în mai sub rata de incidență de 1,5 la mie. În cazul scăderii ratei sub 1,5, sălile vor putea funcționa la capacitate de 50% în loc de 30%, reuniunile în aer liber se vor putea ține cu 300 de persoane. ”Lucrurile ar putea să arate chiar bine având în vedere că vine vara și că numărul de persoane vaccinate crește”, a spus Stoica.

El a spus că în perioada următoare vor fi deschise noi centre de vaccinare drive through, pentru a exista în fiecare sector al Capitalei. În weekend-ul viitor va fi organizat la Sala Palatului un maraton al vaccinării. Împreună cu Ministerul Cultural, în zilele 14-15 mai, vor fi organizate și spectacole experiment la Opera Română și la Teatrul Național din București, unde se va juca cu sala aproape plină și nu la capacitate de 30% cu condiția ca participanții să fie vaccinați antiCovid19. „De asemenea, vor exista niște programe pilot, acele spectacole la Teatrul Național și Opera Română, în care vom testa cum anume vom putea să redeschidem, cu accesul persoanelor care sunt testate sau vaccinate, în așa fel încât să vedem care este efectul și cum putem să funcționăm în felul acesta”, a spus Alin Stoica. Însă, prefectul Capitalei a renunțat să spună dacă se va renunța la carantina de noapte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: