Redactia.ro
Home » Știri » Când scăpăm de masca de protecție. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Când scăpăm de masca de protecție. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Când scăpăm de masca de protecție.

Când scăpăm de masca de protecție. Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a declarat luni că, dacă numărul actual de infectări se menține, este posibil ca incidența să scadă sub 1,5 la mia de locuitori în cursul lunii mai, în Capitală. De asemenea, acesta a spus când se va renunța la masca de protecție.

Când scăpăm de masca de protecție. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Când scăpăm de masca de protecție. Alin Stoica, prefectul Capitalei a precizat luni că, dacă situația actuală se menține, este posibil ca rata de incidență să scadă sub 1,5 la mia de locuitori în cursul lunii mai, în București. De asemenea, acesta a spus românii ar putea renunța la masca de protecție, dacă numărul cazurilor scade. „Această măsură va fi luată abia când se va ajunge la un procent de 50-605 de persoane vaccinare din totalul populației. Dacă se menține trendul, putem spera să coborâm în mai sub rata de incidență de 1,5 la mie. În cazul scăderii ratei sub 1,5, sălile vor putea funcționa la capacitate de 50% în loc de 30%, reuniunile în aer liber se vor putea ține cu 300 de persoane. ”Lucrurile ar putea să arate chiar bine având în vedere că vine vara și că numărul de persoane vaccinate crește”, a spus Stoica.

El a spus că în perioada următoare vor fi deschise noi centre de vaccinare drive through, pentru a exista în fiecare sector al Capitalei. În weekend-ul viitor va fi organizat la Sala Palatului un maraton al vaccinării. Împreună cu Ministerul Cultural, în zilele 14-15 mai, vor fi organizate și spectacole experiment la Opera Română și la Teatrul Național din București, unde se va juca cu sala aproape plină și nu la capacitate de 30% cu condiția ca participanții să fie vaccinați antiCovid19. „De asemenea, vor exista niște programe pilot, acele spectacole la Teatrul Național și Opera Română, în care vom testa cum anume vom putea să redeschidem, cu accesul persoanelor care sunt testate sau vaccinate, în așa fel încât să vedem care este efectul și cum putem să funcționăm în felul acesta”, a spus Alin Stoica. Însă, prefectul Capitalei a renunțat să spună dacă se va renunța la carantina de noapte.

Incidența a scăzut la 2,42 la mie în București

În mai puțin de două săptămâni, restricțiile anti-COVID19 din Capitală au fost relaxate. Prima oară a fost scoasă carantina extinsă de weekend, după ce incidența a coborât sub 4 cazuri la mia de locuitori, iar odată ce am ajuns sub 3 la mie, restaurantele și sălile de spectacol s-ar putea redeschide la 305 din capacitate. „Câteva dintre măsurile respective sunt creșterea capacității sălilor de spectacole și restaurantelor, ele ar putea funcționa la capacitate de 50%, de asemenea, spectacole de tip drive-in sau spectacole în aer liber cu cel mult 300 de participanți. Având în vedere că vine vara și așteptăm genul acesta de evenimente, spectacole, coroborat cu un număr mai mare de oameni care sunt vaccinați, lucrurile ar putea să arate chiar bine”, a spus Alin Stoica, luni.

Prefectul Capitalei spune că există și scenariul pesimist de a se reveni la scenariul roșu, în următoarele săptămâni, din cauza minivacanței de Paște și 1 Mai, când nu toți românii au respectat măsurile de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: