Redactia.ro
Home » Știri » Masca inteligentă creată de un român a fost premiată la MIT. Cum este creată aceasta

Masca inteligentă creată de un român a fost premiată la MIT. Cum este creată aceasta

GALERIE FOTO (4) Masca inteligenta creata de un roman (1)

Masca inteligentă creată de un român a fost premiată la MIT. Un român a a surprins din nou cu inovațiile lui. Un tânăr de 26 de ani din Cluj a creat masca inteligentă, aceasta fiind dotată cu senzori de temperatură și sistem de filtrare a aerului. Masca inteligentă creată de un român a fost premiată la MIT Media Lab.

Masca inteligentă creată de un român a fost premiată la MIT. Cum este creată aceasta

Ciprian Burzo, un român în vârstă de 26 de ani din Cluj a creat masca inteligentă care a ajuns să fie premiată la MIT Media Lab. Masca inteligentă se numește Social Mask și se conectează la telefonul mobil printr-o aplicație care identifică proximitatea purtătorului față de alți utilizator, astfel, determinând posibilitatea unei infecții virale. Potrivit creatorului, această mască a fost formată pentru a se conecta la telefonul mobil, aceasta fiind o opțiune viabilă pentru viitor. „Ar trebui să știm cine este infectat în zonă și să primim informații pe telefon despre ce particule detectează biosenzorul în mediul ambiant. Acestea sunt doar câteva funcționalități pe care le va avea masca”, a spus Ciprian Burzo.

Mai mult, pentru a nu provoca alergii, masca inteligentă este realizată din policarbonat sau din polipropilenă. Tânărul creator a studiat designul industrial la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.„Acestea sunt doar câteva funcționalități pe care le va avea masca”, a mai declarat inventatorul. De asemenea, directorul inițiativei de biotehnologie comunitară a MIT Media Lab și cofondator al platformei CoLab a făcut o declarație uluitoare. „O provocare globală precum pandemia necesită soluții globale”, a declarat David Kong. Concursul de la MIT a fost jurizat de cinci experți în tehnologii noi și design, dar și de o trupă de dans. Astfel, Ciprian s-a numărat printre cei trei câștigători, desemnați la finalul concursului.

„Suntem încântați să folosim Response Pandemic CoLab pentru a canaliza creativitatea și inovația diferitelor comunități din întreaga lume către abordarea nenumărate provocări cu care ne confruntăm care decurg din pandemie”, a mai spus David Kong.

Conform specialiștilor, țesătura din polipropilenă este materialul ales pentru cel de-al treilea strat al măștilor din pânză. De foarte mult se vorbește despre care ar fi cel mai bun material pentru o mască de protecție, care ne apară de infecțiile virale. În urma mai multor teste s-a dovedit că polipropilena ar fi cel mai indicat material care ar da rezultate în această situație. Problema este faptul că mulți oameni nu știu ce este acest material și de unde să-l obțină. Studiile au examinat stratificarea măștilor faciale și a rezultat că unele țesături asigură mai multă filtrare spre deosebire de altele, motiv pentru care se recomandă utilizarea polipropilenei ca strat de mijloc în măștile de pânză. Polipropilena este obținut din combinația de monomeri de propilenă, utilizat în mai multe aplicații pentru a include ambalajele pentru produse de consum, piese de plastic pentru diferite industrii.

Acest material rezistă la căldură mai mult decât policlorura de vinil. În 2007, piața globală a polipropilenei a avut un volum de 45.1 milioane tone, care a dus la o cifră de afaceri de 65 miliarde de dolari americani.Un alt avantaj al polipropilenei este că acesta poate fi ușor copolimerizat cu alți polimeri precum polietilena. Acest gen de măști se găsesc pe mai multe site-uri online, iar prețurile diferă între ele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: