Redactia.ro
Home » Știri » Masca rămâne obligatorie în aer liber în două județe din România! Ce măsuri sunt adoptate

Masca rămâne obligatorie în aer liber în două județe din România! Ce măsuri sunt adoptate

Masca rămâne obligatorie în aer liber în două județe din România! Ce măsuri sunt adoptate

Chiar dacă au fost relaxate măsurile, se pare că masca de protecție rămâne obligatorie în două orașe din România, cu unele excepții. Zonele aglomerate vor fi restrciționate în continuare chiar și în aer liber.

Masca rămâne obligatorie în aer liber în două județe din România

După ce incidența a scăzut drastic, măsurile s-au relaxat, iar masca de protecție nu mai este obligatorie în aer liber. Cu toate acestea, autoritățile anunță că există și câteva excepții. Astfel, în piețe sau stațiile de transport în comun cetățenii nu scapă de mască, iar în două orașe din România aceasta este obligatorie în mai multe situații.

Se pare că, cei care doresc să ajungă în weekend la munte, mai exact în Brașov, trebuie să aibă pregătit un set de măști de protecție. Autoritățile au impus masca obligatorie în parcările unor obiective turistice, căile lor de acces sau mai multe artere pietonale din cauza aglomerației. Două din locurile de pe lista autorităţilor sunt bazarul din centrul comunei şi aleea de acces către castelul Bran, cu toate că sunt în aer liber.

De asemenea, masca de protecție este obligatorie și în parcarea de sub cetatea Râşnovului, dar și în Grădina Zoologică și Piața Sfatului din Brașov. Turiștii nu se arată deloc nemulțumiți de această hotărâre și sunt de acord ca în astfel de locuri foarte aglomerate să se respecte în continuare regulile sanitare de protecție.

Restricții și pentru cetățenii din Galați

Nici cetățenii din Galați nu scapă de mască în anumite zone. Din dorința prefectului, populația va respecta regula în aproape toate locurile din oraș pentru a se evita creșterea numărului de infecții cu Covid-19. Astfel, persoanele care circulă pe bulevardele și parcurile din oraș vor fi obligați să poarte mască.

Începând cu data de 15 mai, măsurile au fost relaxate la nivel național. Astfel, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise, cu unele excepții și au fost ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte. Ba mai mult, președintele Klaus Iohannis a declarat că pe parcursul verii vor mai exista relaxări treptate ale măsurilor de protecție.

”Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: