Redactia.ro
Home » Știri » Mașină ciuruită de gloanțe. O familie de ucraineni a ajuns cu ea în România

Mașină ciuruită de gloanțe. O familie de ucraineni a ajuns cu ea în România

Imaginile terorii vin de la Cluj, după ce o familie de refugiați ucraineni a ajuns în oraș cu mașina distrusă de gloanțele rușilot. Oamenii sunt gata să treacă prin orice calvar, doar ca să ajungă într-un loc sigur.

Cu mașina ciuruită de gloanțe până în România

Mașina cu numere de înmatriculare din Ucraina, cu geamurile sparte și găurită de gloanțele rușilor, a fost fotografiată în parcarea unui hotel din Cluj-Napoca, scrie clujust.ro.
„Poate că acum 2 luni, familia din mașina asta ciuruită de gloanțe și cu geamurile sparte avea un job la care mergea zilnic, copii la grădiniță, prieteni, liniște…iar acum au fugit să se salveze de un război provocat de un psihopat, pe care nu-l poate opri nimeni…Și totuși suntem în secolul 21, cand ne luptăm să salvăm planeta de poluare, construim inteligență artificială etc…iar lângă noi timpul s-a dat în urmă cu 80 de ani..”, a scris pe Facebook avocata Camelia Aldea, care a fotografiat mașina, potrivit clujust.ro.

Aproape 80% din locurile de cazare pentru refugiați din România sunt ocupate

Aproape 80% din locurile de cazare pentru refugiați din centrele Inspectoratului pentru Imigrări sunt ocupate, scrie zcj.ro. De la declanșarea războiului din Ucraina și până acum, în România au intrat aproape 600.000 de cetăţeni ucraineni.

„În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 17.981 de mijloace de transport şi 59.973 de persoane, dintre care 8.277 de cetăţeni ucraineni”, se precizează într-un comunicat al MAI transmis vineri.

Românii care găzduiesc refugiaţi vor putea deconta din cheltuielile de cazare şi hrană

Românii care îi cazează pe refugiați primesc ajutor de la stat. Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, posibilitatea ca românii care au găzduit sau găzduiesc refugiaţi proveniţi din Ucraina să beneficieze la cerere de decontarea unor cheltuieli, respectiv 20 de lei/zi pentru hrană şi 50 de lei/zi pentru cazare pentru fiecare persoană găzduită.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: