Redactia.ro
Home » Știri » Măsură drastică luată de Firea. Se va reduce numărul mijloacelor de transport în comun în București

Măsură drastică luată de Firea. Se va reduce numărul mijloacelor de transport în comun în București

firea anunt coronavirus ratb

Ieri, Marcel Vela, ministru MAI, a anunțat închiderea restaurantelor și cafenelelor, iar astăzi Firea a dispus reducerea numărului mijloacelor de transport în comun în București. Primarul Capitalei vrea, astfel, să diminueze riscul răspândirii virusului Covid-19 prin intermediul transportului în comun.

Firea: „Se va reduce parcul auto al STB”

Primarul Capitalei a anunțat o nouă măsură drastică în combaterea coronavirusului în România. Dat fiind riscul crescut al răspândirii virusului Covid-19 prin mijloacele de transport în comun, Firea a decis reducerea numărului de mijloace în transport în comun. Măsura a fost adoptat pe loc și va intra în vigoare de mâine, joi, 19 martie 2020.

„Înncepând de mâine dimineață se va reduce parcul auto al STB. Dar nu e motiv de îngrijorare pentru că s-a redus semnificativ numărul călătorilor”, a declarat Gabriela Firea la un post de televiziune.

Primarul Capitalei întărește idea de a limita ieșirile în spațiul public

Încă de când s-a declanșat stare de urgență, autoritățile fac apel la cetățenii României de a avea spirit civic și responsabilitate. Aceștia i-au rugat pe români să-și limiteze ieșirile în public și asta a făcut și primarul Bucureștiului. Firea i-a rugat pe români să rămănă în case.

 

Efectele coronavirus în Capitală și în țară. Cum se circulă cu mașina și cu transportul în comun

„Trebuie să redimensionăm parcul auto și astăzi în jurul prânzului vom anunța dispoziția și la nivel oficial și va fi comunicată pe cale ierarhică. Trebuie să-i protejăm pe călători, dar în aceste zile sunt tot mai puțini, pentru că au înțeles mesajul autorităților de a n u face acele drumuri care nu sunt obligatorii. De asemenea trebuie să-i protejăm și pe conducătorii auto pentru a nu ajunge în situația în care să nu aibă cine să mai conducă autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele”, a explicat edilul Capitalei.

Cu toate acestea, Firea dă asigurări că toate mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi, din dorința de a ține călătorii în siguranță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini