Redactia.ro
Home » Știri » Măsurile care vor trebui respectate după 15 mai. Ce se va întâmpla cu restricțiile de circulație în localitate

Măsurile care vor trebui respectate după 15 mai. Ce se va întâmpla cu restricțiile de circulație în localitate

Relaxarea restricțiilor (1)

Prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit astăzi despre măsurile care vor trebui respectate de cetățenii români și după data de 15 mai, când este posibil ca România să iasă din stare de urgență.

Ce măsuri vor fi luate după 15 mai

Premierul Ludovic Orban a vorbit joi, despre restricțiile care vor fi luate și respectate după data de 15 mai. Potrivit acestuia, decizia deschiderii restaurantelor rămâne rezervată, deoarece trebuie analizat riscul epidemiologic.

Totodată, Orban îi roagă pe cetățeni să nu iasă din case de 1 mai, pentru a nu se expune pericolelor infectării cu coronavirus.

Au fost foarte multe emoții cu privire la sărbătoarea Paștelui, suntem deja la 10 zile, se vede că de Paște totul a fost în regulă, nu există o creștere a numărului de infectări. Și de 1 mai oamenii vor avea tendința de a ieși, dar trebuie să respecte regulile„, a spus Orban.

Ludovic Orban a declarat că ridicatea restricțiilor se va face treptat, iar în cazul în care restaurantele se vor deschide, autoritățile vor pregăti câteva reguli și proprietarii vor fi obligați să respecte aceste reguli.

Soluții pentru familiile monoparentale

În cazul părinților care trebuie să meargă la muncă începând cu 15 mai, trebuie găsită o soluție pentru a-și lăsa copiii în siguranță.

Ludovic Orban a menționat că se vor căuta soluții în cazul grădinițelor și a creșelor, pentru că sunt multe mame care riscă să își piardă locul de muncă.

Știu că este o problemă legată de copii, de exemplu în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de legea 19, sunt foarte multe mame sau tați care riscă să își piardă locul de muncă și angajatorul le cere să vină la serviciu. Și atunci trebuie găsită o soluție„,a spus Ludovic Orban.

Premierul a subliniat faptul că după data de 15 mai autoritățile au stabilit eliminarea restricțiilor de circulație în interiorul localității total, acestea fiind păstrate în pentru deplasarea în afara localității. Dar ceea ce este important este că nu va fi interzisă deplasara în afara localității.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: