Redactia.ro
Home » Știri » Medic din prima linie împotriva coronavirusului: „Nu există pacienți asimptomatici”

Medic din prima linie împotriva coronavirusului: „Nu există pacienți asimptomatici”

asimptomatic

„Nu există pacient asimptomatic, infectat cu SARS-CoV2”, este semnalul de alarmă tras de Florin Roșu, medic ATI și șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

Medicul ieșean a declarat că practic, nu există pacienți asimptomatici infectați cu coronavirus „Noi spunem că pacientul este asimptomatic, dar nu există ca el să nu fi avut un puseu febril, o tuse, i-a curs nasul, o răgușeală sau o zi în care i s-a întâmplat să nu fie în formă maximă sau să simtă o stare de oboseală.

Niciunul dintre pacienți, în momentul în care SARS-CoV2 începe să determine modificări în organism, nu merge la fotbal și se simte extraordinar de bine. Nu există pacienți asimptomatici. Există pacienți care dezvoltă o formă ușoară, față de cei care au forme medii sau severe”a explicat Florin Roșu pentru Hotnews.

Simptomele COVID-19 încep din ziua a 5-a

Mai mult decât atât, medicul a tras un semnal de alarmă asupra faptului că starea de sănătate a pacienților asimptomatic, cu forme ușoare ori medii se poate agrava rapid, în decurs de câteva ore. Astfel, supravegherea pacienților în mediul spitalicesc devine foarte importantă.

„Nu este o măsură de pedeapsă, este o măsură prin care încercăm să protejăm populația din punctul de vedere al prevenirii răspândirii virusului și al acordării unei asistențe medicale de calitate.”, spune medicul ATI.

Potrivit medicului ieșean, COVID-19 începe să își facă simțită prezența în ziua a 5-a de la debutul bolii, iar undeva între ziua a 7-a și a 10-a are impactul cel mai important asupra organismului. El mai spune că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, dar nu își pierde speranța că românii vor acționa responsabil.

CCR a deschis uşa spitalelor pentru pacienţii asimptomatici

Mai mulți pacienți de Covid-19 anunță că vor să plece din spitale în condițiile în care Curtea Constituțională a hotărât că internarea nu poate fi obligatorie. Avocatul Poporului susţine că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu şi pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.

Autoritățile au anunțat vineri un nou record de infectări cu coronavirus. Astfel, doar în ultimele 24 de ore au mai fost identificate alte 592 de cazuri de coronavirus, după cele 614 de joii.  Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: