Redactia.ro
Home » Știri » Medicament dispărut de pe piața din țară. Jumătate de milion de români au nevoie de acest tratament

Medicament dispărut de pe piața din țară. Jumătate de milion de români au nevoie de acest tratament

Farmaciile pot elibera antibiotice fără rețetă pentru trei zile de tratament. Ce trebuie să faceți pentru a le obține fără rețetă? Este foarte simplu

Criza provocată de lipsa medicamentului Euthyrox revine. După ce acum trei săptămâni stocurile au fost refăcute, iar bolnavii de tiroidă au putut să își cumpere, din nou, medicamentul, acum acesta a dispărut iarăși din farmacii.

Criza de medicamente nu s-a terminat în România

Euthyrox nu mai este de găsit în nicio farmacie din România. Sunt 500.000 de bolnavi care așteaptă acest medicament, care a dispărut deja pentru a doua oară și nu mai este disponibil pentru cei care au nevoie de el.

Pentru a declara încheiată acestă criză, au fost donate 5.000 de cutii cu Euthyrox de către Asociația Distribuitorilor Europeni de

Medicamente, care a luat atitudine când a văzut că bolnavii au rămas fără tratamentul pentru boala lor.

Această decizie a fost luată în mai, iar acum deja stocurile s-au terminat și nimeni nu pare să știe de ce se întâmplă acest lucru.

Cele 5.000 de cutii de Euthyrox au fost împărțite în doar opt orașe din țară, iar în unele orașe medicamentul a fost distribuit într-o singură farmacie.

În București, medicamentul era în șase farmacii. În Iași acesta putea fi găsit în nouă. În Timișoara, Buzău și Constanța Euthyrox putea fi găsit în o farmacie.

Jumătate de milion de români au nevoie de acest medicament

Specialiștii sunt de părere că piața trebuia să se regleze până în acest moment, iar acum se consideră că pacienții sunt vinovați pentru dispariția medicamentului de pe piață, pentru că unii dintre ei au cumpărat mai multe cutii.

În continuare se consideră și se spune că pacienții și-au făcut stocuri. Deja au trecut trei luni de când s-au făcut stocurile alea mari și piața ar fi trebuit să se regleze. Piața nu se reglează în continuare. De câte ori aud această declarație nu pot să mă gândesc decât că nimeni nu știe exact care este cauza și fiecare încearcă să găsească alt vinovat și de data asta vinovatul de serviciul este pacientul”, spune Rozalinda Lepădatu, președintele Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

Un alt motiv pentru care medicamentul nu ar mai fi de găsit este că țara noastră este aprovizionată printre ultimele țări, așa că stocurile se pot termina înainte de a ajunge la noi.

România este mai la coada țărilor aprovizionate în general de marile companii, din cauza contextului legislativ și a prețurilor scăzute din România iată, s-a transformat într-o nouă criză, o nouă problemă pe care o vedem în România”, spune Vlad Mixich, de la Observatorul Român de Sănătate.

În acest context, cei care suferă de tiroidă trebuie să se descurce singuri, pentru că, deocamdată, autoritățile nu au luat nicio măsură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: