Redactia.ro
Home » Știri » Un nou medicament dispărut de pe piața din România. Viața a sute de mii de femei este în pericol

Un nou medicament dispărut de pe piața din România. Viața a sute de mii de femei este în pericol

Medicament pentru cancer mamar dispărut

Situația medicamentelor din România devine una tot mai complicată, după ce am asistat la dispariția mai multora de pe piață. După Euthyrox, un alt medicament este de negăsit în farmacii de două luni. Este vorba despre un medicament pe care femeile cu cancer mamar trebuie să îl ia după realizarea operației.

Un nou medicament a dispărut de pe piața din România

Ceea ce este grav este faptul că tratamentul nu poate fi înlocuit cu un altul, iar asociațiile de pacienți au atras atenția că acesta a dispărut din farmacii la puțin timp de la izbucnirea coronaviruslui în România.

Tratamentul respectiv le ajută pe bolnavele de cancer mamar să țină boala sub control, iar în lipsa medicamentului femeile care au avut această boală și au reușit să scape de ea, pot fi victimele unor recidive.

Afectate de lipsa acestui medicament din farmacii sunt 300.000 de femei din țara noastră, potrivit declarațiilor lui Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici din România, pentru Digi24.

Bolnavele de cancer mamar trebuie să caute medicamentul în altă țară

Mai mult decât atât, acest tratament necesar bolnavelor de cancer nu are un substitut pe piață, așa că tot ceea ce mai pot face femeile cu cancer mamar care au nevoie de el, este să îl caute în afara țării. Așadar, ele îl caută în Bulgaria, Serbia, Ungaria, Moldova și Ucraina, spune președintele Alianței Pacienților Cronici din România.

Agenția Națională a Medicamentului a actualizat lista pilulelor care nu vor mai putea fi găsite în farmacii, totul la inițiativa producătorilor.

Potrivit acesteia, sunt peste 600 de medicamente care nu vor mai fi disponibile bolnavilor. Pe această listă cu medicamente dispărute din România se găsesc analgezice, tratamente oncologice, dar și unele suplimente alimentare.

De altfel, unele dintre ele sunt retrase de pe piața românească încă din 2018.

Autoritățile nu au emis, deocamdată, un punct de vedere în ceea ce privește dispariția medicamentului pentru femeile bolnave de cancer mamar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: