Redactia.ro
Home » Sport » Medicii au făcut anunțul! Ce s-a descoperit la autopsia lui Diego Maradona

Medicii au făcut anunțul! Ce s-a descoperit la autopsia lui Diego Maradona

Diego Maradona, detalii despre moartea fotbalistului, Argentina

Medicii de la Spitalul din San Fernando, localitate de lângă Buenos Aires au efectuat autopsia lui Diego Maradona pentru a afla cauza exactă a decesului.

Procurorul au cerut efectuarea autopsiei, pentru că:

„Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale”, a anunțat procurorul John Broyard.

Medicii au stabilit că fostul mare fotbalist avea o afecțiune numită cardiomiopatie dilatată, în urma căreia mușchiul inimii era slăbit și nu mai pompa suficient sânge către restul corpului. Maradona era slăbit după ce la începutul lunii suferise o operație. Legenda fotbalului mondial a murit în somn la ora locală 12.00 (ora 17.00 – ora României). De-a lungul timpului, a avut grave probleme de sănătate din cauza dependenței de droguri și alcool.

Mii de persoane își iau adio de la zeul fotbalului

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Diego Armando Maradona a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidențial din Buenos Aires. Oamenii se adunaseră deja în număr mare pentru a-și lua adio de la cel mai mare fotbalist al lumii. Președintele Federației Argentiniene de Fotbal, Claudio Tapia, fosta soție Claudia Villafane, si cele doua fiice ale lor, Dalma si Gianinna au fost printre primii sosiți la Casa Rosada.
Fiul lui Diego Maradona care trăiește la Napoli a anunțat că dorește să participe la înmormântarea tatălui său, dar este internat în spitalul din Napoli cu coronavirus.

Hențul care l-a făcut celebru

Diego Maradona a debutat la vârsta de 15 ani la Argentinos Juniors. A fost transferat de Boca Juniors unde câștigă titlul de campion. În 1983 ajunge în Spania la FC Barcelona unde stă doar un sezon. A câștigat Cupa Regelui, Supercupa Spaniei și Cupa Ligii spaniole. A urmat Napoli, unde a scris istorie. La momentul respectiv, italienii au plătit 10 milioane de euro pentru Maradona, o sumă record la acea vreme. A rămas la Napoli 7 ani, și a fost locul unde fanii l-au aclamat mereu și unde s-a simțit acasă. A luat două campionate, singurele din istoria clubului, Cupa Italiei și Cupa UEFA (1989). La Naționala Argentinei a debutat la 17 ani. A jucat la Campionate Mondiale din: Spania 1982, Mexic 1986, Italia 1990 şi SUA 1994.
În 1986 Argentina a câștigat Campionatul Mondial, iar Maradona a reușit o fază memorabilă care nu va fi uitată niciodată. Hențul care l-a făcut faimos. În meciul cu Anglia din sferturile de finală a marcat cu mâna. Golul a fost validat și a rămas în istorie ca „Mâna lui Dumnezeu”. Cariera incredibilă a fost însă umbrită de episoade neplăcute. Dependența de droguri i-a creat destule probleme. În anul 1990 a fost suspendat prima dată. Un an mai târziu a mai primit 15 luni, apoi a fost arestat în Argentina pentru deținere și consum de droguri. Doi ani mai târziu a revenit în fotbal la FC Sevilla. Și-a încheiat cariera de fotbalist în țara sa natală, Argentina. După retragere a antrenat mai multe echipe, dar problemele de sănătate îi dădeau mari bătăi de cap în ultima perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: