Redactia.ro
Home » Știri » Medicii de familie, scutiți de impozit. Președintele tocmai a promulgat legea

Medicii de familie, scutiți de impozit. Președintele tocmai a promulgat legea

medicii de familie

Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinetele în care profesează. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea potrivit căreia clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie să fie scutite de la plata impozitului pentru imobile.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal care prevede că sunt scutite de la plata impozitului pentru imobile clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie a fost inițiat de nouă deputați PNL. Acesta a trecut de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, pe 6 mai.

Astfel, reglementarea din Codul Fiscal a revenit la forma de dinainte de 2015. „Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea codului fiscal, guvernul PSD a eliminat aceasta facilitate.

Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este așteptată de breaslă, pentru a înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani.

Legea adoptată de Camera Deputatilor are și un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ținând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local., arată un comunicat semnat de deputatul liberal Florin Roman, potrivit Digi24.ro.

Medicii de familie primesc și stimulentul de risc de 2.500 de lei

Senatul a adoptat, la începutul lunii, proiectul de aprobare a Ordonanţei Guvernului, prin care personalul medical primeşte un stimulent de risc de 2.500 de lei. Proiectul prevede şi decontarea din fonduri europene a cheltuielilor pentru echipamente medicale.

Stimulentul de risc se acordă medicilor, personalului medico-sanitar, paramedical, dar şi cel auxiliar, implicat în transport, echipare, evaluare, diagnosticarea pacienţilor infectaţi. Stimulentul de risc se acordă tuturor medicilor de familie, prevede iniţiativa legislativă. Senatul este primă Cameră, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: