Redactia.ro
Home » Știri » Medicii italieni folosesc sângele celor infectați în tratamentul pentru COVID-19

Medicii italieni folosesc sângele celor infectați în tratamentul pentru COVID-19

Medicii italieni de la spitalul San Matteo din Pavia au dezvoltat o metodă pentru tratarea coronavirusului. Aceasta este încă în fază experimentală și se bazează pe folosirea plasmei provenind de la cei infectați cu COVID-19 și care s-au vindecat. 

Medicii au primit acordul pentru începerea tratamentului aflat în fază experimentală la data de 27 martie, iar primii donatori provin dintr-un mic oraș din provincia Lodi, situată în Lombardia. Astfel, până când nu va fi disponibil un vaccin, specialiștii încercă diferite modalități care pot contribui la vindecarea pacienților. 

Medicii italieni folosesc sângele celor infectați în tratamentul pentru COVID-19

Plasma reprezintă partea lichidă a sângelui și urmează să fie folosită în tratamentul pentru coronavirus deoarece pacienții vindecați au dezvoltat cel mai probabil anticorpi ce îi pot ajuta pe cei care se luptă încă cu boala. Doi medici care s-au vindecat de COVID-19, soț și soție, au fost primii care au acceptat să participe la experiment, donând sângele din care s-a separat plasma. 

Experții au declarat că succesul acestui tratament va depinde strict de posibilitatea dezvoltării anticorpilor în sângele celor vindecați, iar pentru a stabili acest lucru se efectuează deja teste serologice. Acestea sunt de două tipuri, cele rapide, în urma cărora se stabilește doar dacă pacientul a dezvoltat anticorpi și cele cantitative, care urmează să specifice procentul de anticorpi prezent în sânge. 

Cesare Perotti, specialist în imunohematologie și medicină transfuzională de la spitalul San Matteo din Pavia, a declarat că avantajul acestei metode este acela că nu prezintă efecte secundare și că poate fi aplicat și celor care urmează deja alte tratamente.

Potrivit ilfattoquotidiano.it, un arhitect în vârsta de 43 de ani din Mantova, oraș situat în regiunea Lombardia, s-a vindecat în urma tratamentului cu plasmă, cu toate că unul din plămâni i-a fost grav afectat de virus. Mama acestuia a afirmat că le-a cerut medicilor să îl folosească pentru fiul aflat în stare gravă, știind că spitalul din Mantova, în acord cu cel din Pavia, practică tratamentul. Femeia le-a declarat medicilor că își asumă toată responsabilitatea, știind că este vorba doar despre un experiment. Astfel, pacientul a început tratamentul în ziua de duminică, 5 aprilie, iar marți, 7 aprilie, febra dispăruse. În final, acesta a fost testat, iar rezultatul era negativ. Mama pacientului i-a invitat pe toți cei vinedcați de COVID-19 să doneze sânge, deoarece gestul ar putea salva vieți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: