Redactia.ro
Home » Știri » Medicii sunt în alertă! Boala care aduce copiii pe patul de spital. Un băiețel de 7 ani, internat cu o formă gravă

Medicii sunt în alertă! Boala care aduce copiii pe patul de spital. Un băiețel de 7 ani, internat cu o formă gravă

varicela

Boala care creează o stare de alertă în rândul medicilor pediatri. În ultima perioadă au fost înregistrate din ce în ce mai multe cazuri de varicelă în rândul copiilor. Un băiețel de 7 ani a fost internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, diagnosticat cu o boală rară, mai exact cu un caz atipic de varicelă.

Băiețelul de șapte ani a ajuns în stare foarte gravă la spital

Băiatul de șapte ani a ajuns la spital, unde medicii i-au pus un diagnostic crunt: varicelă hemoragică, pe fondul unei afecțiuni de tip oncohematologic. În acez caz, veziculele care apar pe piele în cazul acestei boli infecțioase au tendința de a căpăta un caracter hemoragic.

„Varicela hemoragică are un debut atipic. Cu toții știm că varicela se manifestă printr-o erupție pe piele, cutanată, sub formă de vezicule. Erupția apare inițial la nivelul pielii păroase a capului, după care se extinde pe tot corpul. În aceste vezicule este sânge. Astfel, apar echimozele cutanate și apoi sângerări ale mucoaselor. Ceea ce s-a întâmplat și în cazul pacientului internat în spitalul nostru. Copilașul are, însă, și o trombocitopenie, o afecțiune hematologică ce duce la scăderea numărului de trombocite la nivel sangvin. La o persoană sănătoasă numărul trombocitelor este de peste 150.000/microlitru. În momentul în care a ajuns în spitalul nostru, copilul avea 2000 de trombocite/microlitru. Am reușit, însă, în doar câteva zile să îl echilibrăm, să îi creștem numărul la peste 10.000”, a declarat dr. Adelina Marinescu, medic specialist boli infecțioase Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Din fericire, starea băiețelului este din ce în ce mai bună. Nu au mai existat elemente eruptive noi, iar cele vechi încep să se estompeze. Cu toate acestea, băiețelul nu va părăsi spitalul până când nivelul trombocitelor nu va ajunge la normal.

În ultima săptămână, cazurile de varicele s-au înmulțit considerabil. În ultimele săptămâni, am avut un aflux ridicat de cazuri de varicelă venite în Ambulatoriu. Vorbim de 6-7 cazuri pe săptămână. Pacienții nu au avut însă forme grave, așa că nu au necesitat internare. Complicațiile apar de obicei la sugari, la femeile însărcinate la persoane imunodeprimate, cu imunitate scăzută din cauza unor tratamente sau a unor afecțiuni. Complicațiile severe includ pneumonii, otită, encefalită, hemoragie, infecții bacteriene ale pielii, chiar septicemie”, spune dr. Adelina Marinescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: