Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Carmen Dorobăț, confirmată cu Covid19, după ce s-a vaccinat: ”Înainte de vaccin aveam test negativ”

Medicul Carmen Dorobăț, confirmată cu Covid19, după ce s-a vaccinat: ”Înainte de vaccin aveam test negativ”

Medicul Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost confirmată cu coronavirus, după ce s-a vaccinat împotriva acestuia. Acest lucru s-a întâmplat după ce înainte de administrarea vaccinului s-a testat, iar rezultatul a fost negativ. 

Carmen Dorobăț, confirmată cu Covid19, după ce s-a vaccinat

Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost depistată cu Covid 19, după ce s-a vaccinat împotriva acestuia. Medicul Carmen Dorobăț a precizat că înainte de administrarea primei doze a vaccinului Pfizer/BioNTech, a fost testată negativ. Ea consideră că a luat virusul de la persoanele cu care a intrat în contact de sărbători, informează Libertatea.

”Înainte de vaccin aveam test negativ. Anticorpii protectori dați de vaccin apar la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecția a apărut după vaccinare, imediat. Protecția, respectiv purtarea măștii și spălatul pe mâini, păstrarea distanței sociale, trebuie menținută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii. Am făcut un drum săptămâna trecută la București. Niciuna dintre persoanele cu care am intrat în contact nu era suspectă de COVID 19. Nu am luat infecția din spital, pentru că în spital știu să mă protejez. Dar iată că euforia Sărbătorilor ne face uneori să și greșim. Deși m-am protejat mereu, nu știu cum de s-a întâmplat”, a spus Carmen Dorobăț.

De altfel, Carmen Dorobăț a precizat că peste 28 de zile se va vaccina din nou.

”Vaccinul, în cazul meu, a avut un rol decisiv, aș putea spune, prin faptul că a blocat situsurile de legare a virusului, iar simptomele sunt șterse față de alte cazuri cu care m-am confruntat în ultimele zece luni. Asta este, dacă până acum am învățat despre acest virus la capul bolnavului, acum învăț direct de la mine. Categoric peste 28 de zile voi face rapelul și în continuare sfâtuiesc cetățenii să se vaccineze, mai ales pentru că vedem, apar tulpini noi care îngreunează situația”, a spus Carmen Dorobăț.

Reacția lui Valeriu Gheorghiță despre acest caz

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid19, din România, a afirmat despre acest caz că trebuie reluat procesul de imunizare, dacă o persoană este infectată cu SARS-COV2, după vaccinare.

”Din datele actuale, se poate relua vaccinarea într-un interval de trei luni de la vindecare. Teoretic, după recomandările menționate în Rezumatul Caracteristicilor Produsului, se fac două doze, inițial și rapel”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

Și soțul lui Carmen Dorobăț a fost confirmat cu coronavirus. Ambii sunt acum sub tratament și izolați la domiciliu timp de 14 zile, conform protocolului. Carmen Dorobăț și-a pierdut în luna decembrie funcția de manager, după ce în noiembrie, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru mită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: