Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul dur al medicilor pentru bolnavii cu forme ușoare de Covid-19: ”Complexul de vitamine nu vindecă”

Avertismentul dur al medicilor pentru bolnavii cu forme ușoare de Covid-19: ”Complexul de vitamine nu vindecă”

Medicii vin cu un avertisment dur petru persoanele cu forme ușoare de coronavirus care aleg să se trateze acasă cu rețete după rețelele de socializare sau cu antibiotice. Această metodă poate duce la agravarea situației, în lipsa unei consultații cu doctorul de familie, în prim-plan.

Tratarea acasă de covid nu este recomandată

Medicii avertizează persoanele cu forme ușoare de coronavirus și care sunt izolați la domiciliu să nu ia medicamente recomandate pe rețelele de socializare. Ei spun că bolnavii de coronavirus care cred că pot învinge virusul de unii singuri, se înșală și ajung, în cele din urmă, tot pe patul de spita, informează știrileprotv.ro

Doctorul Carmen Dorobăț a făcut cele menționate deoarece la modă în acest moment pe rețelele de socializare este un tratament anti-Covid bazat pe un complex de vitamina C, D3 şi Zinc.

Complexul de vitamine nu vindecă. El doar ajută la creşterea imunităţii, aşa cum ajuta de altfel şi până acum. E doar un supliment alimentar. Pentru prevenţie. Pentru imunitate trebuie în primul rând alimentaţie corectă şi sănătoasă şi odihnă“, a subliniat Carmen Dorobăţ.

Medic:”Antibioticile se prescriu de medicii infecționiști”

Și pentru că mulți bolnavi de covid-19 folosesc ”de capul lor” antibiotic și alte medicamente care se eliberează cu rețetă, indiferent dacă sunt sau nu pozitivi, cu sau fără simptome, Carmen Dorobăț spune că ”nu este bine deloc„

”E vorba de antibiotic, cortizon şi anticoagulante. Mulţi cumpără aceste medicamente de capul lor. Nu este bine deloc. Acest tratament se prescrie în caz de spitalizare de către medicul infecţionist, sau în caz de izolare de către medicul de familie, cu o consultare în prealabil a medicului infecţionist. Noi avem un număr de gardă permanent la care răspunde un medic pentru a oferi sfaturi pertinente şi care se suprapun perfect cu protocolul Ministerului Sănătăţii“, a adăugat Carmen Dorobăţ.

Medicul mai spune că trebuie semnalat imediat medicul de familie dacă unii oameni au siptome de coronavirus. Pentru că tratarea infecției cu virusul, fără prescripție medicală, duce la aglomerarea spitalelor.

Din nefericire, tot mai mulţi pacienţi ajung tot mai târziu la spital. Vorbesc aici, indiferent de vârstă. Şi asta se întâmplă în primul rând pentru faptul că nu semnalează imediat medicului de familie, noile simptome care arată că starea de sănătate s-a agravat. Cei asimptomatici iniţial sau cei cu forme uşoare, nu înţeleg că, în primă instanţă, ei trebuie să se adreseze medicului de familie. În acelaşi timp, aş ruga toţi pacienţii izolaţi acasă, atunci când recurg la o anumită schemă de tratament să consulte mai întâi medicul de familie care ne poate apela oricând pe noi“, a adăugat Carmen Dorobăţ.

Sunt mulți oameni confuzi în ceea ce privește infecția cu coronavirus. Pentru că suntem într-un sezon rece îl putem confunda cu gripa. Medicul Tudor Constantin a explicat pentru redacția.ro că este bine să ne autoizolăm încă de la primele simptome.

”Trebuie să conștientizăm că este sezonul în care și gripa sezonieră și coronavirusul vor fi mult mai frecvente în jurul nostru. Diferențierea este posibilă, dar nu înaintea investigațiilor specifice. În ultimă instanță, recomandarea este în această perioadă de pandemie să nu uităm să ne gândim întotdeauna că ar putea să fie și un coronavirus. Dar pentru a nu face greșeli, cea mai bună atitudine, cea mai corectă atitudine științifică este aceea de a ne izola. Pacientul care prezintă simptome să fie izolat de comunitate, de familie, în cadrul familiei sau să fie izolat în cadrul locului de muncă până ajunge într-o zonă unde această izolare este continuă”, a declarat Tudor Constantin, medic primar medicină internă.

Și pentru a ne asigura că starea noastră de sănătate este una în regulă, doctorul Tudor Constantin recomandă și testarea de gripă sau de coronavirus”Răspunsul la această întrebare nu poate fi dat științific decât prin teste de laborator. Dar să nu uităm că dacă o suferință care apare sau o simplă viroză sau o simplă răceală va evolua cu tulburări de respirație cu mare probabilitate este în măsură de Covid19. Important este să nu așteptăm această suferință să evolueze și să ne pezentăm cât mai repede la un serviciu de specialitate atunci când apar, dacă apar aceste suferințe respiratorii. Celelalte elemente, mă refer la febră, la frisoane, la dureri musculare la stare de astenie, la tuse, nu sunt specifice în prima etapă numai pentru o viroză respiratorie, o răceală sau numai pentru Covid.  În această etapă de debut sau suferință minimală sau medie, recomandarea este să se facă testele pentru gripă și pentru Covid-19”, a explicat medicul Tudor Constantin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: