Redactia.ro
Home » Știri » Medicul-erou din Piatra Neamț nu a fost pus sub acuzare de procurori. Cătălin Denciu nu este cercetat penal pentru tragedie!

Medicul-erou din Piatra Neamț nu a fost pus sub acuzare de procurori. Cătălin Denciu nu este cercetat penal pentru tragedie!

Medicul-erou din Piatra Neamț a fost pus sub acuzare de procurori.

Medicul-erou din Piatra Neamț nu a fost pus sub acuzare de procurori. În urma tragediei care a avut loc la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, unde au murit zece pacienți, au fost puși sub acuzare șase foști manageri, doi medici și două asistente. Deși inițial s-a anunțat că medicul-erou, Cătălin Denciu a fost pus sub acuzație, se pare că informația este eronată, iar acesta este persoană vătămată în dosar.

Medicul-erou din Piatra Neamț nu a fost pus sub acuzare de procurori. Cătălin Denciu nu este cercetat penal pentru tragedie!

Update Potrivit noilor informații, medicul erou din Piatra Neamț nu este pus sub acuzare, ci este persoană vătămată în dosar. Surse din Parchetul General au precizat pentru G4Media.ro, că medicul, Cătălin Denciu nu este acuzat în acest caz.

Medicul-erou din Piatra Neamț a fost pus sub acuzare de procurori. Pe 14 noiembrie 2020 a avut loc un incendiu devastator la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în urma căruia au murit 10 pacienți. Medicul Cătălin Denciu se afla în tura de seara și a încercat să-i salveze pe pacienți,suferind arsuri grave. Medicul-erou a fost transportat de urgență în Belgia, la Spitalul Regina Astrid, unde a primit cele mai bune îngrijiri.

Din fericire, medicul a reușit să se recupereze. Recent, Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat suspecții în cazul tragediei de la spitalul din Piatra Neamț. Șase foști manageri, doi medici și două asistente au fost puși sub acuzare. Și medicul-erou, Cătălin Denciu se numără printre cei cercetați. Doctorul, în vârstă de 49 de ani, nu este acuzat de o culpă medicală, ci pentru că ar fi dat declarații contradictorii.

Cătălin Denciu este cercetat pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual și uz de fals. „Se continuă urmărirea penală (…) şi faţă de o altă persoană fizică, medic la secţia ATI (…) constând în aceea că, în exercitarea atribuţiilor, ar fi întocmit şi subscris o adresă din data de 18.06.2021, care conţine menţiuni false privind îngrijirile acordate pacienţilor în timpul manifestării incendiului“, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a anunțat că medicul Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia. „Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l Eroul Anului 2020. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit Mediafax.

Din cauza unui vid legislativ, medicul nu își mai poate continua concediul medical, iar legislația în vigoare nu prevede ca gestul eroic al medicului, de a sări în foc pentru a-și salva pacienții bolnavi, să fie considerat obligatoriu pentru acordarea concendiuli medical de-a lungul recuperării. “Istoria dureroasă a acestui om constă în neclarităţile legislative cu care avem de-a face. În primul rând, istoria medicală arată că acest om pentru noi este un model. Este o emblemă vie, un om care are familie, are copii şi care, mai presus de tot, şi-a iubit semenii. Datori suntem ca toată viaţa lui să avem grijă de el, de copiii lui, de familia lui”, a declarat în trecut doctorul Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România.

Anchetatorii au stabilit că secția ATI a spitalului din Piatra Neamț avea probleme majore privind legalitatea funcționării. Potrivit acestora, nu existau avize de la DSP, ventilația și hidranții nu funcționau, rețeaua electrică nu era bună, iar electricienii nu aveau avizele în regulă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: