Redactia.ro
Home » Coronavirus » Medicul Virgil Musta, avertisment îngrijorător pentru români, după ce s-a depășit pragul de 2.000 de cazuri pe zi

Medicul Virgil Musta, avertisment îngrijorător pentru români, după ce s-a depășit pragul de 2.000 de cazuri pe zi

coronavirus

Cel mai recent buletin privind numărul cazurilor de coronavirus în România a îngrijorat autorități și medici deopotrivă. Noul record este îngrijorător: în ultimele 24 de ore au fost 2.158 de cazuri noi de COVID-19!

Fiecare român ar trebui să se raporteze la celelalte persoane cu care intră in contact ca la posibile cazuri de infecție, este de părere medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

„Este o cifră îngrijorătoare! De fapt, cifrele din ultimul timp sunt îngrijorătoare, pentru că suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei. Arată că este foarte probabil să ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaților”, a declarat medicul Virgil Musta la Antena 3.

Virgil Musta, sfaturi pentru români

Acesta a oferit câteva sfaturi pentru români, inclusiv să considere fiecare persoană cu care intră în contact că pot fi infectate cu noul coronavirus.

„Cred că e momentul în care, cu fiecare persoană cu care ne întâlnim, să fie considerată pozitivă. Și bineințeles, să evităm zonele aglomerate, activitățile unde se adună oameni, pentru că altfel nu vom trece cu bine această situație. În sensul că nu vom mai avea unde să internăm pacienții și pacienții nu vor mai beneficia de asistență medicală calificată.

Vor rămâne acasă pentru că nu mai avem unde să îi cazăm, să îi tratăm și vor urma un tratament pe care și-l pot asuma la domiciliu. Spitalele deja sunt pline, Terapiile Intensive nu mai au loc și cazurile sunt tot mai multe”, a concluzionat medicul Virgil Musta.

Alexandru Rafila: „România se află într-o fază de transmitere comunitară intensă”

Profesorul Alexandru Rafila crede că țara noastră se află într-o fază de transmitere comunitară intensă. România a înregistrat deja acea cifra la care toată lumea făcea referire: 2000 de cazuri. Spitalele COVID din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți. Este o situație nemaiîntâlnită până acum, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Reprezentantul României la OMS precizează că „avem ocupat cam 55% din capacitatea paturilor de la ATI pentru pacienții COVID. Dacă acest procent va continua să crească într-un ritm accelerat, pot apărea probleme foarte serioase. Lucrurile se complică și din cauza asta sper să fim suficienți de precauți să nu repetăm o experiență prin care au trecut Franța, Spania sau Italia”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: