Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Virgil Musta ne avertizează: „Ne întoarcem în carantină”. Toți românii trebuie să știe ce e de făcut

Medicul Virgil Musta ne avertizează: „Ne întoarcem în carantină”. Toți românii trebuie să știe ce e de făcut

Virgil Musta

Medicul Virgil Musta avertizează că riscul de a intra în carantină este foarte mare, dacă numărul de cazuri este în continuă creștere. Pentru a evita acest lucru, specialistul le recomandă românilor să respecte toate regulile de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să se spele constant pe mâini.

Medicul Virgil Musta avertizează că ne putem întoarce în carantină

Specialistul de la Timișoara spune că riscul de a intra iarăși în carantină este unul mare, mai ales în condițiile în care numărul de cazuri se menține la un nivel ridicat.

În același timp, Virgil Musta a atras atenția că există riscul să moară din ce în ce ma mulți oameni, după ce ridicarea restricțiilor a fost sinonimă cu creșterea cazurilor de infectare cu coronavirus.

„Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul să ne întoarcem în carantină. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului. Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume. Deci, când sunt foarte multe cazuri, o proporţie de 5% decedează”, a spus medicul.

Virgil Musta a vorbit și despre valul al doilea de coronavirus și a explicat că acesta este, de fapt, o împărțire teoretică pentru că valurile noi, fie de înmulțire sau scădere, fluctuează mereu.

Acum sunt din nou într-un val ascendent, în care cazurile de COVID-19 sunt în creștere.

Valul al doilea este, aşa, mai degrabă o împărţire teoretică. În sensul că, apare un prim val, apoi apare o perioadă de acalmie şi după aceea, din nou, al doilea val. Acum, perioada de acalmie a fost la noi o perioadă foarte scurtă şi au fost zone în care acalmia a fost reală, cum a fost, de exemplu, în Timiş. Noi nu am mai avut timp de patru săptămâni decât câteva cazuri şi eram pe o pantă descendentă”, a spus medicul-erou de la Timișoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: