Redactia.ro
Home » Homepage » Virgil Musta, cele trei măsuri simple pentru a ne feri de Covid-19: „Pericolul încă ne paşte”

Virgil Musta, cele trei măsuri simple pentru a ne feri de Covid-19: „Pericolul încă ne paşte”

Virgil Musta

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a atras din nou atenția asupra pericolelor noului coronavirus. Specialistul consideră că oamenii ar trebui să respecte, cu stricteţe, trei măsuri importante: evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii în spaţiile închise şi spălarea mâinilor, cât mai des.

Medicul timișorean care a vindecat sute de oameni cu COVID 19 a spus că datoria sa de doctor este atât să trateze pacienţii, cât şi să spună oamenilor cum să se ferească de acest virus.

„Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Pentru cei dintre d-voastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienţa Covid şi poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte.

Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19… chiar dacă am avut la începutul pandemiei experienţele concrete ale Italiei, Spaniei şi a altor ţări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale… chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia şi India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi… chiar daca SUA tocmai a depăşit 2,5 milioane de cazuri…chiar dacă în Europa a reînceput creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia…

chiar dacă la noi în ţară în ultimile zile avem un numar de persoane contaminate asemănător cu cel de la varful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la ATI…chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluţia imprevizibilă a bolii…TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE: să evităm locurile aglomerate, să purtăm masca în spaţiile închise, să ne spălăm des mâinile”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook, duminică seara.

„Datoria mea de medic este împărţită în două direcţii”

Medicul Virgil Musta a spus că datoria sa de doctor este atât să trateze pacienţii, cât şi să spună oamenilor cum să se ferească de acest virus.

„Datoria mea de medic este împărţită în două direcţii. Una dintre ele o reprezintă tratarea pacienţilor atunci când ajung la spital, iar pentru asta am încercat şi încerc în continuare să folosesc cele mai potrivite metode în spitalul unde lucrez, fiind într-un continuu proces de studiere şi adaptare împreună cu specialiştii din şi din lume.

Cealaltă direcţie, poate chiar mai importantă, este aceea de a spune oamenilor cum să se ferească, cum să nu se îmbolnăvească. Acesta este şi motivul pentru care am insistat pe toată durata de până acum a pandemiei şi voi insista şi în continuare să comunic cum pot eu mai bine tot ce cred că v-ar ajuta să nu luaţi acest virus, voi sau persoane dragi vouă, care poate nu vor face doar forme uşoare”, a adăugat medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: