Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat lege! Mediile elevilor vor putea fi încheiate doar cu două note la fiecare materie

S-a dat lege! Mediile elevilor vor putea fi încheiate doar cu două note la fiecare materie

GALERIE FOTO (2) medii

Iată ce prevede un proiect de ordin al Ministerului Educației, care vrea să modifice regulamentul de funcționare a școlilor. Ce se întâmplă mai departe cu dascălii aflați în grevă generală încă din 22 mai 2023. Ministrul Ligia Deca a anunțat cum vor putea fi încheiate mediile elevilor în condițiile în care profesorii nu par să dea semne că ar dori să renunțe curând la grevă.

Mediile elevilor vor putea fi încheiate doar cu două note

UPDATE 8 Iunie. Ora 12 Mediile elevilor pot fi încheiate cu doar două note, iar situația școlară anuală a elevilor poate fi încheiată fără validarea consiliului profesoral, prevede ordinul ministrului Educației, publicat joi în Monitorul Oficial. Anunțul a fost confirmat și de Ministrul Educației, Ligia Deca.

„Astăzi, 8 iunie 2023, fost trimis, spre publicare în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.430/2023 pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.183/2022)”, se arată în ordinul ministrului.

Modificările propuse asigură cadrul legal pentru încheierea situației școlare a elevilor cu minimum două note/calificative de către profesorii care sunt în activitate în această perioadă sau care îşi reiau activitatea şi nu implică încheierea situaţiei şcolare de către conducerea unităţii şcolare sau de către un alt cadru didactic decât cel care predă la clasă”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Greva din Educație dă peste cap anul şcolar 2022-2023. Ce prevede un proiect de ordin al Ministerului Educației

După ce ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat marți mai multe procente conform cărora rata participanților la grevă ar fi ajuns aproape de limita la care o grevă poate fi declarată ilegală, anunțând explicit acest lucru, iată că greva din Învățământ nu dă semne că s-ar opri, de fapt. Un nou protest masiv ar urma să aibă loc în București, fie joi, fie vineri, potrivit G4Media.ro.

Liderul sindical Marius Nistor a declarat: „Vrem garanții de la guvern pe noua grilă de salarizare și salariul debutanților”.

Între timp, numărul minim de calificative sau note acordate unui elev la o disciplină este de două, în anul şcolar în curs, iar situaţia şcolară poate fi încheiată fără a fi validată de Consiliul profesoral, prevede un proiect de ordin publicat în consultare publică de Ministerul Educaţiei. Măsura ar urma să fie luată în contextul grevei dascălilor, potrivit news.ro.

„În continuarea demersurilor de a adapta activităţile de final de an şcolar la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4183/2022”, a anunţat ministerul marţi seară.

Potrivit sursei citate, modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică sunt:

– în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

– în anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală.

„Reiterăm faptul că Ministerul Educaţiei comunică permanent cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene/ al municipiului Bucureşti pentru a identifica cele mai bune soluţii de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal”, a precizat Ministerul Educaţiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: