Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul plin de emoție al unei refugiate de doar 14 ani din Ucraina ajunsă în Mamaia Nord: „ Am văzut căpșuni în magazin și vreau măcar câteva lucruri.”

Mesajul plin de emoție al unei refugiate de doar 14 ani din Ucraina ajunsă în Mamaia Nord: „ Am văzut căpșuni în magazin și vreau măcar câteva lucruri.”

GALERIE FOTO (3)

Nastia Smirnova, o tânără refugiată de 14 ani din Ucraina, sosită în Mamaia Nord, face un apel disperat pe site-urile de socializare din România.

România, adăpost pentru refugiați

Refugiata Nastia Smirnova, în vârstă de 14 ani, a fugit din calea războiului din Ucraina, alături de familia ei. Fata, mama ei și fratele ei mai mic au venit în România în căutarea unui adăpost unde să-și poată continua viața până când se vor putea întoarce în țara pe care o numesc „acasă”.

Cei trei au nevoie disperată de ajutor

Tânăra a postat online un mesaj plin de emoție în care cere cu disperare ajutorul internauților din România.

Într-un grup de pe Facebook care îi ajută pe refugiați, Nastia Smirnova a dezvăluit că are nevoie de lucruri necesare precum o tabletă pentru a-și continua cursurile online, fiind încă student în ciuda situației din țara ei, dar și de scutece și lapte praf pentru fratele ei mai mic.

Tânăra a mai dezvăluit oamenilor aflați pe grupul online și faptul că își dorește să-și ajute mama, deoarece este o femeie timidă și nu vrea să ceară nimănui bani. Totuși, traiul în România este foarte scump și nu se ajung cu banii pentru a cumpăra produse esențiale precum alimente.
În prezent, fata de doar 14 ani, mama și fratele ei locuiesc în Constanța, mai exact în Mamaia Nord, și nu se pot deplasa în fiecare zi la centrul de refugiați aflat în Constanța.

Ea mărturisește și faptul că la centrul de refugiați există un deficit de resurse atât alimentare cât și de igienă:

„Salut! Numele meu este Nastya, am 14 ani și sunt ucraineană. Am venit în România cu mama și fratele meu mai mic. Sunt studentă online și am o mare rugăminte la voi. Dacă cineva are o tabletă veche de care nu are nevoie, vă rog să mi-o doneze pentru lecții.
În centrele de refugiaţi de unde se puteau lua fructe, lapte praf şi scutece pentru fratele meu, nu se mai găsesc.
Mama spune că totul va fi bine în curând și vom fi bine. Dar văd cât de greu îi este, se sfiește să ceară ajutor. Și am văzut căpșuni în magazin și vreau măcar câteva lucruri. Aici e scump și mamei îi este greu să le cumpere. La centrul pentru refugiați din Constanța, nu există mâncare și lapte pentru fratele meu. Locuim în Mamaia Nord şi nu putem vizita acest centru în fiecare zi”, a scris tânăra pe grupul de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: