Redactia.ro
Home » Știri » Meseria care aduce venituri de 3000 de euro pe lună, dar nu are doritori. Deficitul de personal atinge 40% 

Meseria care aduce venituri de 3000 de euro pe lună, dar nu are doritori. Deficitul de personal atinge 40% 

Iată care este meseria care aduce venituri de 3000 de euro pe lună, dar nu are doritori. Deficitul de personal atinge 40%, iar statul vrea să ia inițiativă. Iată tot ce trebuie să știi!

Meseria care aduce venituri de 3000 de euro pe lună, dar nu are doritori

Țara noastră se confruntă cu un deficit semnificativ de șoferi profesioniști de camion, iar conform unui studiu al Uniunii Internaționale a Transportatorilor Rutieri, la nivel european acest procent atinge aproximativ 40%. Această meserie bănoasă este din păcate ocolită de români.

Cu toate acestea, statul român ar avea o primă soluție, aceea de a implementa o nouă lege care vizează vârsta de obținere a permisului de șofer profesionist de la 21, la 18 ani. Propunerea legislativă a ajuns pe masa Camerei Deputaților, iar în curând vom afla decizia în acest caz.

În ultimii doi ani s-au eliberat, în țara noastră, 80 de mii de permise de conducere, dar dintre cei care au obținut permisul, prea puțini au ales să muncească în România, pentru antreprenori români:

Este nevoie de șoferi. Salariul este mare. Pentru omul de rând. Poate să ajungă și la trei mii de euro. Nu ai unde să obții banii aceia, oriunde ai lucra în România”, spune Alexandru Bentea, administrator societate comercială, potrivit stirileprotv.ro.

Legislația românească dezavantajează transportatorii români

În România avem nevoie de 71.000 de soferi de camion:

„La acest moment faptul ca legislatia româneasca impune varsta minima de 21 de ani pentru obținerea permisului de conducere necesar unui conducător auto profesionist dezavantajează transportatorii români față de competitorii lor din alte state membre„, a declarat Roxana Ilies, reprezentat Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri, conform sursei menționate mai sus.

„Este meserie grea”

Meseria este considerată una grea, deși este foarte bine plătită:

Este meserie grea. Este nevoie de atenție, la furturi, accidente. Am avut câteva incidente. Au intrat hoții peste noi în camera de hotel la pauza de 45, ni s-a spart remorca, ne-au furat paleții din lăzi”, au explicat Andrei și Alina, șoferi de camion.

 

Sursa foto: fomcotruckservice.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: