Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii ANM au emis o avertizare de vreme rea. Cod galben în toată țara, până sâmbătă

Meteorologii ANM au emis o avertizare de vreme rea. Cod galben în toată țara, până sâmbătă

cod galben vreme rea

Meteorologii ANM au emis un cod galben de vreme rea joi dimineață, dar care este valabil până sâmbătă.În toată țara vor fi ploi, în unele locuri chiar cu caracter torențial, grindină și vijelii.

Cum va fi vremea în țară. Cod galben de vreme rea

Mai mult decât atât, specialiștii ANM au avertizat că pe parcursul acestora zile trebuie să ne așteptăm și la avertizări nowcasting de cod portocaliu.

Potrivit ANM, această avertizare meteorologică va fi valabilă până sâmbătă dimineața, la ora 10.

Astfel, în toată această perioadă vom avea nevoie de umbrelă, pentru că ploile nu ne vor da pace. La fel, trebuie să știm că este foarte posibil ca precipitațiile să fie însoțite de descărcări electrice, dar și de grindină pe alocuri.

Va ploua destul de mult, astfel că precipitațiile înregistrate vor fi cuprinse între 25 și 60 de litri pe metrul pătrat.

În intervalul menţionat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp”, a arătat ANM.

Chiar până la începutul săptămânii viitoare instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar meteorologii ANM au transmis deja un avertisment privind posibilitatea de a avea un cod portocaliu de vreme rea.

Meteorologii au emis prognoza pentru București

La fel ca în restul țării, Capitala va fi și ea lovită de furtuni, de ploi și este posibil să apară și grindină. Prognoza pentru București a intrat în vigoare joi de la ora 10 și este valabilă până la aceeași oră.

Bucureștenii vor avea parte de ploi, care în anumite zone vor căpăta caracter torențial. La fel, cei care locuiesc aici trebuie să știe că există o șansă mare de grindină. Descărcările electrice nu vor fi nici ele nelipsite.

Temperaturile vor fi cuprinse între 26 și 28, așa că este destul de cald.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: