Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo în iunie și iulie. ANM a anunțat ploi torențiale

Prognoza meteo în iunie și iulie. ANM a anunțat ploi torențiale

Prognoza meteo iunie si iulie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în lunile iunie și iulie. Conform specialiștilor, vor avea loc ploi torențiale și intensificări ale vântului în aproape toată țara. Mai mult,  meteorologii au transmis că vor fi avertizări Cod Roșu în mai umulte județe din România.

Vremea în iunie și iulie. Avertizare cod galben de fenomene atmosferice

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în perioada 10 iunie-12 iunie va fi emisă o avertizare de cod galben cu fenomene de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării.

Meteorologii precizează că se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântuluim vijleii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 15-35l/mp, iar gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la sfârșitul săptămânii.

Vremea iunie și iulie în mai multe zone din România

În Crișana, Banat, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local și Muntenia și Moldova, precum și zonele montane se vor instala perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor avea loc descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, iar cantitățile de apă vor depăși 25-30l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp. Totodată, în județul Sălaj este anunțat cod roșu de ploi și vijelii, iar codul galben a expirat astăzi.

Este vorba despre fenomene de instabilitate atmosferică accentuată până vineri dimineața la ora 9, când a fost extinsă informarea meteorologică ce vizează aproape toată țara. Prin aceste tipuri de fenomene meteorologice extreme înțelegem precipitații cu caracter torențial, cantități ce pot depăși 15-25 de l/mp, la nivel izolat 30 l/mp. E important să precizăm codul galben care expiră mâine dimineață la ora 10. Vizează cantități importante de precipitații, la nivel izolat chiar 40 l/mp, în special în Banat, în Crișana, în Transilvania, în Maramureș, în zona montană”, a anunțat directorul ANM.

Încă de la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor fi ridicate, iar în unele zone, temperaturile vor fi peste media normală pentru această perioadă din an.

În prima săptămâna din luna iulie, anunță meteorologii, vremea va fi la fel de caldă, cu precipitații aproape de normal

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: