Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii anunță cod galben de vreme rea

Meteorologii anunță cod galben de vreme rea

Meteorologii anunță cod galben de vreme rea

Meteorologii au anunțat cod galben de vreme rea în mare parte a țării. Va trebui să ne pregătim pentru vânt puternic, ninsori și viscol în 15 județe ale țării.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi viscol. Atenționarea este valabilă la altitudini mari, în 15 judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia, începând de miercuri dimineaţa.

Conform prognozei, miercuri, 27 martie, în intervalul orar 6:00 – 20:00, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55 – 75 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, local, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla tare, cu viteze de 80 – 100 km/h. Din cauza vântului puternic, zăpada va fi spulberată.

Judeţele care vor fi afectate de fenomenele meteorologice extreme sunt:

Botoşani, Iaşi, Vaslui şi, parţial, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov şi Covasna.

În celelalte regiuni, temporar, vântul va avea intensificări,dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse, cu viteze de până la 45 – 55 km/h.
În jumătatea de nord a Moldovei, va ninge. Trecător, vor fi precipitaţii slabe, şi condiţii de polei.

Cât despre vremea din capitală, ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Municipiul București, valabilă în intrevalul 27.03.2019 ORA 06 – 27.03.2019 ORA 20.

Prognoza meteo de astăzi anunță că, trecător, cerul va avea înnorări și vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara. Viteza vântului va atinge chiar și 35…40 km/h. Dimineața temperatura aerului a fost în jur de 5 grade, iar spre prânz a urcat spre 13…15 grade celsius.

În ultimele zile, vremea a fost deosebit de călduroasă in majoritatea regiunilor din țară. De ieri însă temperaturile au scăzut anormal de mult pentru perioada în care ne aflam.

ANM anunță că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea emisă marţi.

Citește și: Vremea 21-30 martie 2019. Se anunță ninsori și temperaturi scăzute

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: