Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii români, despre posibilitatea apariției unei tornade puternice în România. Răspunsul îngrijorător oferit de ANM

Meteorologii români, despre posibilitatea apariției unei tornade puternice în România. Răspunsul îngrijorător oferit de ANM

Meteorologii români, despre posibilitatea apariției unei tornade puternice în România

Meteorologii români, despre posibilitatea apariției unei tornade puternice în România. În urma tornadei puternice care a făcut ravagii în Cehia, tot mai mulți români i-au întrebat pe speciliștii ANM dacă este posibil să apară și în România un asemenea fenomen. Ce au spus meteorologii?

Meteorologii români, despre posibilitatea apariției unei tornade puternice în România. Răspunsul îngrijorător oferit de ANM

Meteorologii români, despre posibilitatea apariției unei tornade puternice în România. Tornada puternică care a făcut ravagii în Cehia, a speriat populația din Europa de Est care se teme de apariția unor astfel de fenomene. Tornada din Cehia a avut o forță de 360 km/h, iar meteorologii din zonă s-au declarat și ei uimiți de puterea acestui fenomen. Astfel, în urma acesteia, mai mulți români au întrebat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie din România, dacă este posibil să apară un asemenea fenomen și țară la noi.

La scurt timp, meteorologii au răspuns la întrebările românilor, iar răspunsurile sunt îngrijorătoare. Conform acestora, radarele metei nu ar putea preveni o tornadă, pentru că aceasta este văzută exact în momentul în care apare. Despre apariția unei tornade în România, experții nu exclud această posibilitate, având în vedere că în ultima perioadă, vremea este instabilă fiind anunțate fenomene meteo care ar putea avea un efect dezastruos. În prezent, România se confruntă cu un val de caniculă infernal, iar vestul țării este sub avertizare de cod roșu de caniculă.

În această situație, autoritățile române au publicat un ghid care vine în ajutorul oamenilor. Acesta are recomandări în caz că vremea se schimbă brusc sau are loc o furtună puternică. De asemenea, specialiștii le recomandă românilor ca în cazul apariției unui fenomen puternic, precum tunete, fulgere sau furtuni, să fugă din calea imobilelor, pentru că există riscul să cadă obiecte care pot aduce răni grave. Mai mult, autoritățile le recomandă oamenilor ca timp de 30 de minute să urmărească evoluția furtunii și să se ferească de copaci. În cazul descărcărilor electrice, ne este recomandat să plecâm de lângă zonele înalte.

Tornada din Cehia, efecte devastatoare

Joi, 24 iunie, a avut loc o tornadă puternică în Cehia. Aceasta a avut efecte devastatoare. Șapte oameni și-au pierdut viața și alți zeci au fost răniți. Totodată, mai multe case din sud-estul țării au fost complet distruse. Echipe de salvare din Austria și Slovacia se implică în operațiunile de salvare. „Este iadul pe pământ„, a declarat guvernatorul regiunii, Jan Grolich, după o vizită în zonele afectate.

Conform presei locale, 64 de răniți au avut nevoie de spitalizare, iar zece dintre aceștia fiind grav răniți. Salvatorii s-au odihnit printre dărămături în orășelul Moravska Nova Ves după incident, aceștia lucrând non-stop pe timpul nopții. Un purtător de cuvând al serviciului de ambulanță a declarat că numeroase orășele din zonă au sufertti pagube majore. Tornada a fost însoțită de grindină de mărimea unei mingi de tenis, lovind mai multe orașe, printre care și Hodonin. Regiunea a suferit întreruperi masive de energie electrică, iar 78.000 de case și companii au rămas fără curent vineri dimineața. În clipurile video publicate în mediul online se poate vedea că tornada a distrus clădiri, copaci și a provocat incendii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: