Redactia.ro
Home » TV » Metrou în Drumul Taberei în decembrie, anul acesta? Slabe şanse. Motivele, prezentate de Metrorex

Metrou în Drumul Taberei în decembrie, anul acesta? Slabe şanse. Motivele, prezentate de Metrorex

GALERIE FOTO (4)

Metrorex lasă de înţeles că este foarte posibil să nu avem metrou în Drumul Taberei nici în decembrie, anul acesta, aşa cum s-a tot anunţat până acum.

Cu datorii mari la constructorul Astaldi, Metrorex are acum conturile blocate. Totul după ce Astaldi a dat în judecată Metrorex și a câștigat. Cel mai probabil, problema se va pune în felul următor – ori se plăteşte, ori se opresc lucrările. Metrorex datorează firmei Astaldi 94 de milioane de lei, în urma unor procese în instanță.

Astaldi condiționează accelerarea ritmului de lucru și chiar punerea în funcțiune a Magistralei 5 pe motiv că Metrorex mai are un rest de plată în valoare de 94 de milioane de lei, care reprezintă daune-interese și cheltuieli de judecată, în urma proceselor pe care Metrorex le-a pierdut cu aceștia în instanță„, au transmis reprezentanții Metrorex, preluaţi de Digi24.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, promitea de curând că metroul din Drumul Taberei va fi gata în decembrie și puncta chiar că noul șef de la Metrorex lucrează cu mandatul pe masă. Metrorex datorează companiei Astaldi circa 450 de milioane de lei. Până acum, a achitat aproape 150 de milioane de lei.

Magistrala 5 de metrou, a cărei lucrări au început în 2011 și ar fi trebuit să se termine în 2015, va avea aproape 7 kilometri, 10 staţii de metrou şi un depou. Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi 63 de staţii de metrou.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: