Redactia.ro
Home » Stil de viață » Retete » Micii Românești: Descoperă ce conțin cu adevărat și cum îi poți prepara acasă

Micii Românești: Descoperă ce conțin cu adevărat și cum îi poți prepara acasă

Rețetă pentru mici de casă.

Mititeii, preparatul tradițional iubit de români, sunt nelipsiți de pe grătarele acestora, însă puține persoane cunosc cu adevărat compoziția acestor mici delicioși. Descoperă ce conțin, de fapt, micii, și află cum îi poți prepara acasă pentru o experiență culinară autentică.

Micii tradiționali, mâncarea preferată a românilor:

Românii sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru mici, aceste mini rulouri de carne preparate de obicei pe grătar și servite cu pâine și muștar. Însă, înainte de a-i pune pe grătar și de a te bucura de gustul lor desăvârșit, este important să știi din ce sunt alcătuiți acești delicioși mici.

Ingrediente tradiționale:

Carne de oaie, porc sau vită
Bicarbonat de sodiu
Usturoi
Boia
Piper
Cimbru
Sare

Descoperă ce conțin cu adevărat micii:

Puține persoane știu că micii conțin nu doar gust și arome delicioase, ci și o serie de nutrienți esențiali. Aceștia includ proteine, vitamine precum B12 și B3, zinc, seleniu, fosfor, fier, potasiu, magneziu și alți compuși benefici pentru sănătate.

Valori nutriționale (la 100g):

105g proteine complete
50g grăsime după preparare
0,0g carbohidrați
496% Vitamina B12
310% Zinc
196% Vitamina B3
185% Seleniu
131% Fosfor
106% Vitamina B6
60% Fier și Vitamina B5
40% Potasiu și Cupru
33% Magneziu

Rețeta de casă pentru mici autentici:

Dacă vrei să te bucuri de mici autentici și să știi exact ce ingrediente conțin, poți încerca o rețetă simplă de casă. Iată cum îi poți prepara:

Ingrediente:

700g carne de vită (pulpă)
300g carne de oaie sau porc
250-350ml supă de oase
Puțin ulei
22g sare
½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 lingură cimbru uscat
5-6 boabe ienibahar
½ linguriță boabe de coriandru
1 linguriță semințe de chimen
2 lingurițe boia dulce (paprika)
5-7 căței de usturoi
1 linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Tăiați carnea de vită și de oaie/porc în bucăți și treceți-le prin mașina de tocat carne.
Zdrobiți condimentele și amestecați-le cu carnea tocată, adăugând treptat supa de oase până când obțineți o pastă moale.
Lăsați pasta de mici la frigider peste noapte.
Scoateți pasta dimineața și lăsați-o la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Formați micii și gătiți-i pe grătar până devin aurii și bine pătrunși.
Savurați micii proaspeți, calzi, cu muștar și pâine pentru o experiență culinară autentică și plină de savoare!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: