Redactia.ro
Home » Știri » Mick Jagger, a trecut cu succes peste intervenția pe cord

Mick Jagger, a trecut cu succes peste intervenția pe cord

Mick Jagger, a trecut cu succes peste intervenția pe cord

Săptămâna aceasta, Mick Jagger, solistul trupei britanice The Rolling Stones, în vârstă de 75 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală pe cord, pentru înlocuirea unei valve. În prezent, artistul se recuperează. Intervenţia chirurgicală era necesară pentru că tulburarea de care suferea Jagger ar fi putut duce la insuficienţă cardiacă şi chiar la deces în urma unui infarct.

Vineri seară, artistul a postat un mesaj pe Twitter: „Mulţumesc, tuturor, pentru toate mesajele de sprijin, mă simt mai bine acum şi mă recuperez – şi, de asemenea, un uriaş mulţumesc personalului medical, care a făcut o treabă superbă”.

Medicul Marc Siegel, a explicat că intervenţia chirurgicală la care a fost supus Mick Jagger atrage atenţia asupra inovaţiilor din domeniul înlocuirii de valve cardiace. Până în urmă cu câţiva ani, acest procedeu presupunea implantarea unei proteze pe cord deschis în timpul unei operaţii clasice.
În prezent, intervenţia este minim invazivă, a explicat profesorul de medicină de la Universitatea din New York.

Boala de care suferă Mick Jagger este destul de frecventă. În SUA sunt diagnosticaţi aproximativ 8 milioane de oameni.

Începând din 2002, în Franţa, a fost dezvoltată o nouă procedură. În artera femurală din zona inghinală se introduce o proteză valvulară biologică, constituită din ţesuturi de origine animală (porc sau vacă) strânsă în interiorul unei teci. Apoi aceasta este implantată pe valva deteriorată, ajutând-o pe aceasta să se recupereze.

„TAVR a devenit o metodă de bază şi de succes, având de obicei efecte secundare minime şi înlocuieşte din ce în ce mai mult chirurgia tradiţională mai invazivă. Este cu adevărat un miracol al ştiinţei medicale moderne şi o dovadă a capacităţilor noastre în ceea ce priveşte bioingineria. Va salva milioane de persoane care altfel ar muri din cauza complicaţiilor intervenţiei chirurgicale clasice sau a valvelor cardiace deteriorate”, a mai spus Siegel.

De când se aplică procedura

În SUA, TAVR, cu tot ce presupune, intervenţia propriu zisă şi spitalizarea, se ridică la 60.063 de dolari. Operaţia clasică ajunge la 60.319 dolari. Însă TAVR este de obicei inclusă în asigurarea medială. Prin comparaţie, o intervenţie de bypass ajunge la 117.094 de dolari.

Numărul procedurilor TAVR a crescut de la 1.531, în 2012, la 5.567, în 2015, cu 263%. Creşterea este explicabilă printr-o mai mare disponibilitate și un număr mai mare de medici pregătiţi. Aceasta are mai puţine efecte secundare şi multe rezultate pozitive, spune Siegel.

Următorul pas este adaptarea procedurii pentru înlocuirea tuturor celorlalte tipuri de valve cardiace – mitrală, tricuspidă şi pulmonară -, lucru care s-ar putea întâmpla în câţiva ani, este de părere Siegel.

Mick Jagger este solistul trupei The Rolling Stones. În trupă mai cântă Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. Trupa, înfiinţată la Londra, în 1962, a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume. The Rolling Stones a susţinut mii de concerte cu casa închisă. Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1989.

Citește și:Mick Jagger ar putea fi operat pe cord

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: