Redactia.ro
Home » Stil de viață » Miercurea Mare sau Ziua Trădării. Ce se ascultă la denie în această seară

Miercurea Mare sau Ziua Trădării. Ce se ascultă la denie în această seară

Miercurea Mare sau Ziua Trădării. Ce se ascultă la denie în această seară

Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor mai este numită și Ziua Trădării. Și în această seară se ascultă deniile și se spune pilda Trădării lui Iisus.

În Biblie, ziua de Miercuri din Săptămâna Patimilor e ziua în care, pentru 30 de arginți, Iuda Iscarioteanul L-a vandut pe Iisus fariseilor care voiau sa-L ucida. Miercurea Mare e zi de post și, de aceea, pe tot parcursul anului, miercurea e ziua de post.

Miercurea Mare sau Ziua Trădării: Tradiții și obiceiuri

Miercurea Mare e ultima zi din Săptămâna Patimilor în care se mai poate face curățenie în casă. Doar azi mai e permis să se spele rufe și să se calce. Azi, gospodinele fac curat, pentru ca joi și vineri să pregătească mâncărurile pentru Sfintele Sărbători.

Tradițiile spun că aceasta e o bună zi să te împaci cu oamenii cu care te-ai certat. Azi se repară relații și se spun rugăciuni. În Miercurea Mare nu e bine să te enervezi sau să arunci cu vorbe necurate.

În anumite zone, în Miercurea Mare, copiii merg la colindat și primesc ouă în schimb, pe care le vor înroși.

Miercurea Mare. Ce rugăciune se spune

Rugăciunea de iertare a păcatelor și de cerere a ajutorului divin pe care să o citești în Miercurea Mare. Este închinată Mântuitorului Isus Hristos, care a fost vândut de Iuda pe 30 de arginți.

„Preaputernice și iubitul meu Doamne! Îmi aduc aminte că Te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peșteră și că Te-ai vândut cu treizeci de arginți de ucenicul Tău cel viclean, pentru ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, din mâinile celui rău. Pentru acesta, Te rog să Te milostivești asupra mea, păcătosul, și să mă răscumperi pe mine, vânzătorul, și în toate zilele, ucigașul. Și aceasta să o faci, te rog, pentru ca să cinstesc Nașterea Ta cea Sfântă și să mă închin Dumnezeirii Tale.”

Denia de Miercurea Mare. Ce nu e bine sa faci în ziua de miercuri din Săptămâna Patimilor

În Denia de miercuri 15 aprilie 2020 se face pomenirea femeii păcătoase care a spălat cu lacrimi și a uns cu mir picioarele Mântuitorului Iisus Hristos. Este ziua în care Iuda îl vinde pe Hristos pentru 30 de arginti.

„In Miercurea Saptamanii Sfintelor Patimiri se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi si a uns cu mir picioarele Mantuitorului, inainte de Patima Sa, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului pacatos. Miercuri este ziua in care Iuda L-a vandut pe Hristos fariserilor, pe treizeci de arginti”, scrie site-ul crestinortodox.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: