Redactia.ro
Home » Știri » Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de pepene roșu. Ce organe afectează

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de pepene roșu. Ce organe afectează

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de pepene roșu

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de pepene roșu. Medicul susține că în acest sezon, oamenii tind să consume pepenele roșu în cantități mari, dar acesta nu este un fruct sănătos. Explicații medicului Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de pepene roșu. Ce organe afectează

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de pepene roșu. Vedeta verii este fără doar și poate pepenele roșu, care este cel mai răcoritor fruct în zilele caniculare. Acesta are un conținut de apă de 95%, fiind o sursă bună bogată în vitamina A, B6 și C. Cu toate că se crede că acest fruct nu are contraindicații, medicul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă. Conform acesteia, pepenele roșu, consumat în cantități mari poate afecta organismul, în special ficatul.

De asemenea, potrivit specialistului, din cauza cantității de fructoză, pepenele roșu poate îngrășa.„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă, și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare. Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare, ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime”, a spus Mihaela Bilic pe Instagram.

Mai mult, Mihaela Bilic le recomandă oamenilor să consume pepenele roșu după masă. „Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, a mai spus medicul nutriționist.

Cine nu are voie să consume pepene roșu

Pe lângă vitamine, pepenele roșu este bogat în fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu și potasiu. Acesta poate fi considerat un medicament bun împotriva diferitelor boli. “Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni. Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent”, a explicat dr. Daniela Stan, medic de familie.

Dieta cu pepene roșu este indicată în cazul persoanelor care suferă de următoarele afecțiuni: psoriazis, artrită, ateroscleroză, gută, osteorporoză, boli cardiovasculare, nefrită(inflamaţia rinichilor), boli hepatice şi obezitate.

Sunt și persoane care nu au voie să consume acest fruct. Specialiștii susțin că dieta cu pepenele verde este contraindicat în diferite situații. De exemplu, diabeticii care suferă de boli ale pancreasului, sau cele care au pietre la rinichi nu au voie să consume acest fruct. „Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv”, spun expertii. Specialiștii oferă și câteva sfaturi legate de consumul de pepene roșu. Conform acestora, se spală coaja pepenului înainte de a-l tăia, nu se recoamndă consumul lui înainte de culcare, pentru că poate balona.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: