Redactia.ro
Home » Știri » Mihai Gâdea și Antena 3 au pierdut procesul cu Gabriel Liiceanu. Trebuie să-i plătească daune morale filosofului

Mihai Gâdea și Antena 3 au pierdut procesul cu Gabriel Liiceanu. Trebuie să-i plătească daune morale filosofului

Antena 3 și prezentatorul Mihai Gâdea au pierdut în primă instanță procesul deschis împotriva lor de către filosoful Gabriel Liiceanu, pentru prejudicii de imagine pe care acesta din urmă le-ar fi suferit în emisiunile televizate de postul lui Dan Voiculescu. Filosoful a trebuit să primească daune morale de 1.000 de euro, conform sentinței judecătorești. 

 

Mihai Gâdea și Antena 3 au pierdut procesul cu Gabriel Liiceanu

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză filosofului Gabriel Liiceanu, într-un proces deschis realizatorului Mihai Gâdea și postului Antena 3, scrie Ziare.com.

Decizia a fost dată în primă instanță de Tribunalul București și poate fi contestată cu apel. Este vorba despre un proces de acțiune în răspundere delictuală, care a fost deschis de Liiceanu în noiembrie 2019. Instanța a hotărât ca Mihai Gâdea și Antena 3 să plătească daune de 1.000 de euro filosofului.

Admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1.000 de euro daune morale. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 lei cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune sub sancţiunea nulităţii la tribunal. Pronunţată prin grija grefei”, se arată în minuta instanței, conform portalului instantelor.

Mai mult, demersul în Justiție al lui Liiceanu vine după ce postul Antena 3 a avut mai multe emisiuni în care filozoful a fost criticat dur pentru pozițiile sale politice. Într-un din emisiuni, filosoful a fost criticat și ridiculizat la Antena 3 pentru felul în care a răspuns într-un interviu la întrebarea dacă crede că Laura Codruța Kovesi ar fi un bun președinte al României:

Din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs simple şi provocatoare. Da. M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracţie de slujire. Este slujirea. Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleşi de noi şi care sunt chemaţi să ne slujească, sunt slujitorii nostri, am obosit să spun asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiţiei, care spune: legea, legea, legea”, a fost răspunsul lui Gabriel Liiceanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini