Redactia.ro
Home » Știri » Mii de oameni au fugit din Paris. Care este motivul

Mii de oameni au fugit din Paris. Care este motivul

Mii de oameni au fugit din Paris de teama carantinei. S-au format cozi uriașe la ieșirea din oraș, iar gările și autogările sunt sufocate de oameni.

 

Franța, în carantină totală

 

Franța a intrat în carantină totală. Mii de oameni au fugit din capitala Paris, înainte de impunerea carantieni totale. Marea majoritate au mers într-o zonă de țară unde să poată suporta perioada de închidere.

Cozi uriașe s-au format la ieșirea din Paris. Gările și autogările sunt pline, de altfel, de oameni.

Oamenii nu au fost bucuroși de reîntoarcerea la carantină. Câteva sute de persoane au ieșit pe străzile metropolei pentru a protesta față de măsura de reîntoarcere la carantină. Magazinele au fost asaltate de către cei care rămân în oraș.

În Franța, în ultimele 24 de ore au fost anunțate peste 48.000 de noi cazuri de coronavirus. Pe data de 25 octombrie, Franța a a vut un număr de infectări de 52.000.

Emmanuel Macron a anunțat în urmă cu două zile că va fi impusă carantina totală, începând de vineri. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni.

Oamenii mai pot ieși din casă pentru achiziționarea de bunuri esențiale, pentru urgențele medicale sau pentru a face ora zilnică de mișcare în aer liber.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a fost anunțul președintelui francez. Acesta a adăugat că al doliea val va fi mai greu și mai letal decât primul val al pandemiei de coronavirus.

Mai mult, situația epidemică va fi evaluată la fiecare două săptămâni, a mai spus președintele francez.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: