Redactia.ro
Home » Știri » Mii de români vor fi afectați. Restricții dure in Italia

Mii de români vor fi afectați. Restricții dure in Italia

Italia nu relaxează restricțiile nici de sărbători. Autoritățile italiene au decis interzicerea călătoriilor între regiuni, în perioada 21 decembrie-6 ianuarie, ca parte a acestor restricții. Și românii vor fi afectați.

 

Noi restricții impuse în Italia

Italia nu relaxează restricțiile de Sărbători. Restaurantele vor putea fi deschise în unele regiuni până la ora 18.00, relatează BBC News. Mai mult, pârtiile de ski vor fi închise până pe 7 ianuarie.

Pe de altă parte, autoritățile italiene au impus noi restricții de intrare în Italia pentru români, valabile până la 15 decembrie.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile italiene au revizuit condițiile de intrare în Italia, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus. Până pe 15 decembrie, România a fost situată pe lista C din Anexa 20 a decretului. Astfel, a fost eliminată măsura automată a autoizolării pentru 14 zile  pentru toate persoanele care sosesc din România sau care au tranzitat țara.

Cetățenii români pot intra pe teritoriul Italiei dacă au dovada unui test COVID-19 negativ. Altfel, în cazul neprezentării acestui test,  până la 6 ianuarie, se revine la măsura autoizolării pentru 14 zile.

Autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu noul coronavirus. Din acest motiv, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau în limba engleză.

MAE a anunțat că măsurile sunt aplicabile începând cu data de 4 decembrie 2020 și până pe data de 15 ianuarie 2021.

În conformitate cu informaţiile comunicate public de către autorităţile italiene, România a fost transferată pe lista C din Anexa 20 a decretului, eliminându-se astfel măsura automată a autoizolării pentru 14 zile pentru toate persoanele care sosesc din/au tranzitat România. Astfel, începând cu 4 decembrie 2020, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt obligate să prezinte transportatorului, la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverinţă care confirmă efectuarea, în 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menţionat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile”a transmis MAE.

Cine scapă de izolare la intrarea în țară și cine nu

În perioada 21 decembrie 2020 și 6 ianuarie 2021, persoanele care sosesc în Republica Italiană din una dintre țările aflate pe lista C, inclusiv România, vor fi supuse în continuare măsurii de autoizolare de 14 zile. Însă, pentru acest interval de timp nu este necesară prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția COVID-19, arată autoritățile italiene.

De la măsurile menționate la sosirea în Republica Italiană fac excepție mai multe categorii de persoane, dar se impune condiția de a nu prezenta niciun simptom al infecției cu SARS-COV-2.

Sunt exceptate următoarele categorii de persoane:

  • echipaje ale mijloacelor de transport
  • personal navigant
  • persoanele care se deplasează dinspre statele menționate în lista A, printre care se numără și San Marino
  • persoanele care intră în Italia pentru motive profesionale ce sunt reglementate de protocale speciale de siguranță și care sunt aprobate de autoritatea sanitară competentă
  • persoanele care intră din motive care nu suportă nicio amânare, inclusiv participarea la evenimente sportive și expoziții la nivel internațional  în urma obţinerii unei autorizaţii din partea Ministerului Sănătăţii şi cu obligaţia de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controalele, adeverinţa care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul naţional, unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, având rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2
  • persoanele care intră în Italia pentru a sta o perioadă scurtă de timp, maxim 120 de ore, din motive profesionale, din motive ce țin de sănătate sau urgență absolută. Însă, aceste persoane au obligația de a părăsi teritoriul național la expirarea termenului sau, în caz contrar, de a se supune măsurilor de autoizolare și supraveghere sanitară
  • persoanele care intră în Italia în scopul tranzituluo pentru o durată de maxim 36 de ore cu un mijloc de transport privat. Aceste persoane au obligația de a părăsi teritoriul odată cu expirarea termenului sau, în cazul nnerespectării acestui termen, să se supună măsurilor de autoizolare și supraveghere sanitară.
  • cetățenii și rezidenții unui stat membru al UE și ai unor state și teritorii indicate în listele A,B, C și D care intră în Italia din motive profesionale dovedite, cu excpția situației ăn care în cele 14 zile 14 zile anterioare intrării în Italia au stat sau au tranzitat într-unul sau mai multe state şi teritorii menţionate în lista C;
  • personalul sanitar, medical care intră în Italia în scopul exercitării de profesii sanitare
  •  inclusiv în cazurile de exercitare temporară prevăzute de art. 13 din decretul-lege nr. 18 din 17 martie 2020, transformat cu modificări de către legea nr. 27 din 24 aprilie 2020;
  • lucrătorii transfrontalieri care intră şi ies pentru a merge la muncă şi pentru a se întoarce acasă;
  • personalul din cadrul companiilor cu sediul principal sau secundar în Italia care revine în Italia după deplasări în străinătate din motive de muncă, pentru o perioadă de maxim 120 de ore (5 zile);
  •  funcţionarii şi agenţii, oricum ar fi ei denumiţi, din cadrul Uniunii Europene sau ai organizaţiilor internaţionale, agenţilor diplomatici, personalului tehnico-administrativ din cadrul misiunilor diplomatice, funcţionarii şi angajaţii consulari, personalul militar şi forţele de poliţie italiene sau străine, şi pompierii în exerciţiul funcţiunii;
  •  elevii şi studenţii care urmează cursuri într-un alt stat decât cel în care îşi au domiciliul, reşedinţa sau locuinţa şi în care se întorc zilnic sau cel puţin o dată pe săptămână.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: