Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul de Finanțe a făcut o nouă gafă. Dan Vîlceanu nu a știut cât este salariul minim pe economie

Ministrul de Finanțe a făcut o nouă gafă. Dan Vîlceanu nu a știut cât este salariul minim pe economie

Ministrul de Finanțe a făcut o nouă gafă.

Ministrul de Finanțe a făcut o nouă gafă. Noul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu a gafat-o din nou. Prezent la conferința pe care a avut-o miniîn calitate de ministru, acesta nu a știut cât este salariul minim. În prima zi de mandat a contrazis datele oficiale ale INS care indicau o inflație de 5%.

Ministrul de Finanțe a făcut o nouă gafă. Dan Vîlceanu nu a știut cât este salariul minim pe economie

Ministrul de Finanțe a făcut o nouă gafă. Dan Vîlceanu a fost prins pe picior greșit, a doua oară. În cadrul conferinței pe care a avut-o în calitate de ministru de Finanțe, acesta a recunoscut că nu știe care este salariul minim din România. Întrebat de presă care este salariul minim în mână, net, noul minisgtru a răspuns„Da, este în jur de 1.600 de lei”. Ulterior, reporterul l-a corectat și i-a spus că salariul minim pe economie, în România este de 1.386 de lei.

E 2.380 de lei cred sau 2.300 salariul minim brut, deci nu are cum să fie 1.300 de lei, dar mă rog”, a mai spus Vîlceanu. Aceasta este cea de-a doua gafă făcută de noul ministru de Finanțte, după ce, în prima zi acesta nu a știut cât este inflația. În ziua în care a preluat funcția de ministru, a contrazis datele oficiale. „Nu, inflaţia nu este la un nivel-record şi nici nu e 5%. 5% e o estimare a Băncii Naţionale (…) Din punctul meu de vedere lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei care este Banca Naţională”, a spus, joi, Vîlceanu. Conform datelor publicate în luna august, rata anuală a inflației a urcat la 5% în luna iulie, de la 3,9% în iunie.

Cine este Dan Vîlceanu

În urmă cu câteva zile, Florin Cîțu i-a predat funcția de ministru de Finanțe lui Dan Vîlceanu, deputat în Parlamentul României ales pe listele PNL și președintele filialei județene a PNL din Gorj. Acesta a fost votat de Biroul Politic Național al PNL pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe.

Dan Vîlceanu, 42 de ani, este căsătorit și are doi copii. A absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu, iar șase ani mai târziu a absolvit cursurile Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor la Universitatea de Vest din Timișoara. Și-a început cariera politică la filiala județeană de tineret a PSD, iar între 2006 și 2009 a ocupat funcția de președinte al TSD Gorj. A fost subprefect de Gorj, iar în 2012 și 2016 a fost consilier județean la Consiliul Județean Gorj iar din 2016 a fost deputat în Parlamentul României.

De asemenea, Dan Vîlceanu a fost economist și director economic la două companii private, Trefo SRL și Rominex Mining Engineering SA. Conform declarației sale de avere, noul ministru de Finanțe are 4 terenuri în Gorj și Timiș, are două care în Gorj, comuna Runcu și spațiu comercial în Timiș. Are împrumuturi acordate în valoare de peste 53.000 de lei și titluri de stat în valoarea de 731.000 de lei. Din salariul de deputat a încasat 137.256 de lei în 2019 și din chiria pe spațiul comercial din Timiș a încasat 157.610 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: