Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul de Interne, anunț pentru cei care nu vor merge la biserică în noaptea de Paște. Ce trebuie să facă aceștia

Ministrul de Interne, anunț pentru cei care nu vor merge la biserică în noaptea de Paște. Ce trebuie să facă aceștia

Ministrul de Interne, anunț pentru cei care nu vor merge la biserică în noaptea de Paște

Ministrul de Interne, anunț pentru cei care nu vor merge la biserică în noaptea de Paște. Lucian Bode a transmis un mesaj pentru românii care nu vor să meargă la biserică în noaptea de Înviere. Reamintim că circulația este permisă în seara de Paște între orele 22.00 și 05.00 doar pentru persoanele care participă la slujbele religioase.

Ministrul de Interne, anunț pentru cei care nu vor merge la biserică în noaptea de Paște. Ce trebuie să facă aceștia

Ministrul de Interne, anunț pentru cei care nu vor merge la biserică în noaptea de Paște. Anul trecut, românii au fost nevoiți să rămână acasă în noaptea de Înviere, așteptând ca voluntarii să le aducă lumina sfântă. Din cauza pandemiei de coronavirus, restricțiile impuse de autoritățile nu le-au permis oamenilor să participe la slujba de Înviere.

Anul acesta, românii care vor să meargă la biserică le este permisă circulația între orele 22.00 și 05.00. Recent, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a transmis un mesaj pentru cei care rămân acasă în acea seară. „Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare„, a spus Lucian Bode.

În continuare, ministrul de Interne a subliniat faptul că românii care nu vor merge la Biserică în noaptea de Înviere trebuie să rămână acasă și nu vor avea voie să iasă din casă după ora 22.00. „Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei.În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă”, a mai spus ministrul de Interne într-o conferință de presă.

Ce se va întâmpla cu stațiunile de pe litoral și cele montane

În ceea ce privește deschiderea stațiunilor montane și litorale, Lucian Bode a spus că acestea vor fi deschise cu maxim 70% din capacitatea de cazare. Astfel, turiștii se pot caza pe litoral în minivacanța de 1 Mai, dar cluburile rămân închise înclusiv în noaptea de Înviere, chiar dacă restricțiile de circulație sunt ridicate. „Ca să lămurim aspectul dacă se pot deplasa la mare în intervalul 1 – 2 mai. Noi am adoptat în hotărârea CNSU, în oglindă, o reglementare cu ce se întâmpla la munte. Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară şi respectarea acelei reglementări – maxim 70 la sută din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a spus Bode în urmă cu câteva zile.

Ministrul de Externe a explicat că este posibil să se permită turiștilor să nu poarte masca de protecție pe plajă, dar acest lucru trebuie discutat în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. „În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă”, a mai spus Bode.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: