Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației a făcut anunțul. Vacanța de vară mai scurtă

Ministrul Educației a făcut anunțul. Vacanța de vară mai scurtă

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a anunțat schimbări în ceea ce privește vacanța de vară a elevilor. Acesta a făcut declarații despre schimbările pe care dorește să le facă în anul școlar ce va urma. Sorin Câmpeanu a precizat că este nevoie de timp pentru a se putea implementa ceea ce își dorește să schimbe.

Vacanța de vară mai scurtă

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a făcut declarații despre anul școlar 2022-2023. Acesta a precizat că va face tot posibilul pentru a se putea implementa acest nou regulament. El amai spus că este nevoie de timp pentru putea moderniza sistemul educațional. Conform informațiilor, din toamna anului 2022, anul școlar va avea o structură diferită. Această structură va culmina cu o vacanță de vară mai scurtă, care pare să fie o veste proastă pentru elevi.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a propus aceste schimbări încă din acest an pentru toamna anului 2021, dar se pare că a fost lovit de un refuz, motivul de la baza acestuia fiind dorința de predictibilitate.

„Începând din toamna anului 2022, vom face tot posibilul, vom prezenta argumente, în așa fel încât să fie acceptate de profesori, de părinți, de elevi, de decidenți, pentru că avem nevoie de o perioadă mai mare de cursuri. Avem nevoie de timp pentru recuperarea pierderilor. Vom face tot posibilul. Propunerea pe care am făcut-o și pe care am motivat-o – da, din toamna anului 2022, un an școlar mai lung. Cu siguranță vacanța de vară va fi mai scurtă.„, a declarat Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Ministrul Sorin Câmpeanu a declarat că suntem printre ultimele țări europene în anumite privințe

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a precizat că suntem printre ultimele țări europene când vine vorba de durata cursurilor. Acesta a adus în discuție șo pierderile suferite pe perioada crizei de COVID. Soluția pe care el o vede cea mai bună și care va ajuta sistemul educațional este o durată mai mare a perioadei de cursuri.

Suntem printre ultimele țări europene din punct de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe perioada crizei sanitare au fost foarte mari, nu numai în România, este drept, ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri.„, a mai precizat Sorin Câmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: